Αρχική iHunt.gr Εκτροφειο ορεινης περδικας απο τη Γ’ΚΟΠ

Εκτροφειο ορεινης περδικας απο τη Γ’ΚΟΠ

από iHunt Team
foto1

demobanner

 
Ξεκίνησαν οι εργασίες της δημιουργίας μονάδας εκτροφής ορεινής πέρδικας από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στην περιοχή Κρήνης Πατρών υλοποιώντας απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης για την αυτόνομη παραγωγή θηραμάτων με στόχο τον εμπλουτισμό των ορεινών όγκων της Πελοποννήσου με ορεινή πέρδικα.

Σύντομα δε θα είναι θέση να δεχτεί τα πρώτα ζευγάρια από το εκτροφείο του Δασαρχείου Καρπενησίου το οποίο έχει εγκρίνει την παραχώρησή τους και ως εκ τούτου με γοργό ρυθμό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών η μονάδα θα είναι ολοκληρωμένη μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
 
Η μονάδα εκτροφής ορεινής πέρδικας καταλαμβάνει έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων και είναι αυτοτελής καθώς θα διαθέτει κλουβιά ωοτοκίας πέρδικας, επωαστική, εκκολαπτική μηχανή και κλωβοστοιχείες (batteries) για την ανάπτυξη των νεοσσών, καθώς επίσης και κλουβιά ανάπτυξης απαραίτητα για την σωματική τους ανάπτυξη εωσότου μεταφερθούν σε πυρήνες προσαρμογής για την μετέπειτα απελευθέρωσή τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η μονάδα είναι κατασκευασμένη και τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η προφύλαξή της από άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και θα διαθέτει τα ενδεικνυόμενα μηχανήματα που θα φροντίζουν για τον αυτοματισμό της και την λιγότερη δυνατή όχληση των πτηνών.
 
 
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα