Αρχική iHunt.gr Ελληνοτουρκική κόντρα για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη

Ελληνοτουρκική κόντρα για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη

από iHunt Team
ihnilatis

demobanner

Νέα διαφωνία προέκυψε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη φορά για την προσέλευση, όχι του ούζου ή του μπακλαβά, αλλά ενός σκύλου και συγκεκριμένα του ελληνικού ιχνηλάτη.
 
Τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα Ελλάδα προχώρησε στην καταγραφή ράτσας σκύλου με το όνομα «ελληνικός ιχνηλάτης» η όποια είναι φυλή σκύλου που κατάγεται από την Ήπειρο.
 
Σύμφωνα με τους Τούρκους ωστόσο, αυτό είναι ψευδές αφού η συγκεκριμένη ράτσα προέρχεται από την οθωμανική αυτοκρατορία και κυρίως από την περιοχή της τουρκικής Θράκης και ονομάζεται «ζαγάρ».
 
Το θέμα αναφορικά με την προέλευση του σκύλου ανέδειξε πριν από λίγα χρόνια στη γείτονα χώρα ο Ντογάν Καρτάι, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο σχετικά με την ράτσα των «ζαγάρ». Πριν από λίγες ημέρες ο Καρτάι επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα ζητώντας αυτή τη φορά από το τουρκικό κράτος να κάνει κάτι αναφορικά με «την πολιτιστική κλοπή» της Τουρκίας από την Ελλάδα όπως χαρακτηρίζει την πράξη αυτή.
 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Καρτάι, «οι Έλληνες απήγαγαν τον σκύλο από την περιοχή της Καλλίπολης, τον μετέφεραν στην Ελλάδα και τον οικειοποιήθηκαν».
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

3 σχόλια

DIMITRISPAP 28 Μαΐου, 2016 - 10:31

Τίποτα άλλο θέλουν;;; Τώρα
Τίποτα άλλο θέλουν;;; Τώρα που ο Τσίπρας χαρίζει τα πάντα στους μη Έλληνες…
Τόσα χρόνια όλο θέλουν αυτοί οι Τούρκοι.Δεν τους φτάνουν αυτά που έχουν;;;Από εμάς θέλουν να αρπάξουν;;;

PEPECH 29 Μαΐου, 2016 - 10:10

ΑΡΑ ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ. ΑΦΟΥ
ΑΡΑ ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ. ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ .

PEPECH 29 Μαΐου, 2016 - 10:11

ΑΡΑ ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ. ΑΦΟΥ
ΑΡΑ ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ. ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ .

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα