Αρχική iHunt.gr Εμεινε απο καυσιμα το Δασαρχειο Ξανθης

Εμεινε απο καυσιμα το Δασαρχειο Ξανθης

από iHunt Team
kaysoksila

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Προβλήματα με τα καύσιμα αντιμετωπίζει το Δασαρχείο Ξάνθης προκειμένου να αστυνομεύσει καλύτερα τις δασικές περιοχές της Ξάνθης για το φαινόμενο της Λαθροϋλοτομίας που βρίσκεται σε έξαρση.

Εξάλλου, τετραπλάσιες είναι οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Δασαρχείο της Ξάνθης σε σχέση με την περυσινή χρονιά και, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Δασάρχη Βαγγέλη Μούρο, η υπηρεσία προσπαθεί να καλύψει με δύο βάρδιες και περιπολίες τους ελέγχους για την υλοτομία αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα καύσιμα, παρότι έχει ικανό προσωπικό δασοφυλάκων.

Ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες κλέβουν ξύλα

Κατά τα άλλα, όπως παρατηρούν από τις καταγγελίες και τα περιστατικά που εντοπίζουν, οι άνθρωποι του Δσαρχείου Ξάνθης εκτιμούν ότι εκτός από τους πολίτες που λαθροϋλοτομούν προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες σε ξύλα, υπάρχουν και αρκετοί επαγγελματίες που κλέβουν ξύλα και στη συνέχεια τα μεταπωλούν, καλύπτοντας την ανάγκη του κοινού για ξύλα, καθώς επικρατεί ένας «πανικός», όπως τον χαρακτηρίζουν, για κασόξυλα τη φετινή χρονιά.

Δωρεάν ξύλα τρεις ημέρες την εβδομάδα

Δευτέρα – Τρίτη και Τετάρτη μπορούν οι ξανθιώτες να μαζεύουν ξύλα από το βουνό νόμιμα. Πρέπει να πηγαίνουν πρωινές ώρες και να συλλέγουν μόνο ξερά και κατακείμενα ξύλα, διευκρινίζει ο αναπληρωτής Δασάρχης Ξάνθης Βαγγέλης Μούρος. Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέχρι το τέλος του Μαρτίου

Πηγή : xanthipress.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα