Αρχική iHunt.gr Εμπλουτισμός βιοτόπων με ορεινές και πεδινές πέρδικες στη Λαμία

Εμπλουτισμός βιοτόπων με ορεινές και πεδινές πέρδικες στη Λαμία

από iHunt Team
pedini-perdika2

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών του δράσεων παρέλαβε από το εκτροφείο Καρπενησίου τις πρώτες ορεινές πέρδικες (graeca graeca). Οι πέρδικες θα απελευθερωθούν σε συγκεκριμένη περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, όπως προβλέπει σχετική μελέτη. Τα πτηνά θα φιλοξενηθούν στον κλωβό εξοικείωσης που διαθέτει ο Σύλλογος στη Ροδωνιά έως ότου είναι έτοιμα προς απελευθέρωση.
 
Εντός ολίγων ημερών θα παραληφθούν από το εκτροφείο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος στην Εύβοια πεδινές πέρδικες (perdix perdix) για τις οποίες δεν απαιτείται χρόνος εξοικείωσης. Οι πεδινές πέρδικες θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον και βιότοπο έχοντας πάρει πιστοποίηση. Υπενθυμίζουμε ότι το είδος της πεδινής πέρδικας δεν είναι θηρεύσιμο και ο Σύλλογος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον εμπλουτισμό της σε μέρη βιώσιμα για αυτή. 
 
Όλοι οι κυνηγοί οφείλουν να δείξουν υπευθυνότητα και ευσυνειδησία σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποια από τα πουλιά καθώς σε συγκεκριμένες πεδινές περιοχές υπάρχει μέρος του πληθυσμού τους που έχει εξοικειωθεί με το περιβάλλον και με τις κλιματολογικές συνθήκες.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα