Αρχική iHunt.gr Εμφάνιση καφέ αρκούδας μετά από 150 χρόνια στη βορειοδυτική Ισπανία..VIDEO

Εμφάνιση καφέ αρκούδας μετά από 150 χρόνια στη βορειοδυτική Ισπανία..VIDEO

από iHunt Team

demobanner

Σπάνια θέαση αρκούδας σε περιοχή της Ισπανίας κατέγραψαν κάμερες ενός συνεργείου που γύριζε ταινία.

Μια καφέ αρκούδα εντοπίστηκε σε δασική, αραιοκατοικημένη περιοχή της βορειοδυτικής Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια χάρη σε παγίδες με κάμερες.

Εικόνες του ζώου τραβήχτηκαν από κάμερες που τοποθέτησε ένα συνεργείο το οποίο γυρίζει ταινία στο εθνικό πάρκο Invernadeiro στην επαρχία Ourense της Γαλικίας.

Αν και η περιοχή φιλοξενεί λύκους, ελάφια και αγριόχοιρους, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη θέαση καφέ αρκούδας εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

 

Η αρκούδα, ένα αρσενικό ηλικίας μεταξύ τριών και πέντε ετών, είναι η πρώτη που στην περιοχή και πιθανώς η πρώτη που διέσχισε την περιοχή τα τελευταία 150 χρόνια. Σύμφωνα με δύο τοπικούς δασοφύλακες, η αρκούδα πέρασε ολόκληρο το χειμώνα στο πάρκο έχοντας φτάσει εκεί από τα βουνά της Sierra del Caurel.

Οι καφέ αρκούδες είναι ένα προστατευόμενο είδος στην Ισπανία από το 1973. Σε μια προσπάθεια ενοποίησης του πληθυσμού των αρκούδων στα Πυρηναία μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, καφέ αρκούδες από τη Σλοβενία έχουν εισαχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Όμως η επιστροφή των αρκούδων δεν τους χαροποιεί όλους… Μία από τις αρκούδες – γνωστή ως Goiat, που σημαίνει «παλικάρι» στην τοπική διάλεκτο – έχει εξοργίσει τους αγρότες στη βορειοδυτική Καταλονία καθώς φέρεται να σκότωσε άλογα, πρόβατα και κατσίκες και να κατέστρεψε κυψέλες από μελίσσια.

Πηγή: https://www.theguardian.com/

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα