Αρχική iHunt.gr Ενεργοποιηση της ΚΟΜΑΘ για τραυματισμενο γερακι

Ενεργοποιηση της ΚΟΜΑΘ για τραυματισμενο γερακι

από iHunt Team
imgp0024-1024x768

demobanner

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) για τη συλλογή, μεταφορά και περίθαλψη ενός τραυματισμένου γερακιού.Το γεράκι βρέθηκε την Παρασκευή 29/8/2014 το απόγευμα δίπλα στο Γαλλικό ποταμό στο ύψος του Πενταλόφου Θεσσαλονίκης από τον κτηνοτρόφο κ. Μενεξέ Αθανάσιο και τη σύζυγό του, ο οποίοι ειδοποίησαν αμέσως τον Πρόεδρο της ΚΟΜΑΘ κ. Καλογεράκο.
 
Ακολούθως ειδοποιήθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Ρετζέπης, που έσπευσε το ίδιο βράδυ στην περιοχή και παρέλαβε το πουλί, μεταφέροντάς στο σε ιδιωτικό κτηνιατρείο.
 
Από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη 2/9 το αρπακτικό φιλοξενήθηκε αφιλοκερδώς και προσωρινά στο ιατρείο του κτηνίατρου κ. Καραμήτρου Ανέστη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
 
Την επομένη το γεράκι παραδόθηκε από το θηροφύλακα στις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ στην καθηγήτρια κ. Κομνηνού Αναστασία η οποία και προχώρησε στις απαραίτητες εξετάσεις και στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
 
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχει κάταγμα στον δεξιό καρπό (φτερούγα) πιθανόν χτύπημα από αυτοκίνητο αφού δίπλα το σημείο που βρέθηκε είναι η παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Κιλκίς, με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.
 
Το γεράκι είναι νεαρό και ανήκε στο είδος Falco cherrug στεπογέρακο ή κυνηγογέρακο και θεωρείται αρκετά σπάνιο για τη χώρα μας.
 
Σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή και με δαπάνη της Καθηγήτριας το γεράκι στάλθηκε σε Κέντρο Περίθαλψης στην Αθήνα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
Αξίζουν συγχαρητήρια στο ζευγάρι των κτηνοτρόφων για την ευαισθησία τους και για την άμεση ενημέρωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον ιδιώτη κτηνίατρο και προς την ομάδα των Κλινικών της Κτηνιατρικής Σχολής.
 
 
Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την παροχή κάθε βοήθειας προς τα τραυματισμένα και ασθενή είδη της άγριας πανίδας και ζητά ξανά από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ τη θέσπιση επιτέλους του πρωτοκόλλου ενεργειών για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα