Αρχική iHunt.gr Εντοπίστηκε παγίδα σύλληψης γερακιών από την Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

Εντοπίστηκε παγίδα σύλληψης γερακιών από την Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
32-028-2

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μετά από καταγγελία Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εντόπισε παγίδα σύλληψης αρπακτικών (γερακιών) σε περιοχή του νομού Γρεβενών.
 
Συγκεκριμένα στην περιοχή Κεσλά Γρεβενών μετά από έρευνα ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ βρήκε μια παγίδα, που ήταν τοποθετημένη για σύλληψη ειδών της άγριας πανίδας, κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ. Μάλιστα μέσα στην παγίδα υπήρχε ζωντανό ένα λευκό περιστέρι, για να λειτουργήσει ως κράχτης προσελκύοντας αρπακτικά. Μέσα στην παγίδα υπήρχαν σε αποσύνθεση άλλα δύο περιστέρια, που σημαίνει ότι η παγίδα είχε ξαναχρησιμοποιηθεί. Το περιστέρι έφερε ειδικό δακτυλίδι, όπου είχε επάνω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του.
 
Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κατέσχεσε την παγίδα, απελευθέρωσε το περιστέρι αφαιρώντας το σχετικό δακτυλίδι. Άμεσα υποβλήθηκε γραπτή αναφορά στη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και κατατέθηκαν οι εκθέσεις κατάσχεσης, τα πειστήρια και φωτογραφικό υλικό.
https://patriotikidynami.gr/


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα