Αρχική iHunt.gr Εντυπωσιακό βίντεο από εγκλωβισμένη αρκούδα στη Δράμα….VIDEO

Εντυπωσιακό βίντεο από εγκλωβισμένη αρκούδα στη Δράμα….VIDEO

από iHunt Team
arkouda

Αρκούδα εγκλωβίστηκε σε υδροδεξαμενή στην τοποθεσία Άγιος Παύλος στο βουνό του Μααρά στο νομό Δράμας. Η αρκούδα εντοπίστηκε από τον κυνηγό Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνο το Σάββατο το απόγευμα όταν αυτός και η παρέα του έψαχναν για έναν τραυματισμένο αγριόχοιρο. Αμέσως ο κυνηγός ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ Αλέξη Λιγομενίδη. Ο θηροφύλακας με τη σειρά του ενημέρωσε την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και τα δασαρχεία Δράμας και Κάτω Νευροκοπίου.

Το σημείο που βρέθηκε το άτυxo ζώο δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο αφού ο πιο κοντινός δρόμος ήταν περίπου δυο ώρες μακριά.

Σήμερα το πρωί στο σημείο έφτασε συνεργείο για τον απεγκλωβισμό της αρκούδας που αποτελούνταν από δυο κτηνιάτρους, εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ, εκπρόσωπο του δασαρχείου Νευροκοπίου, την Πυροσβεστική υπηρεσία Νευροκοπίου, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και αρκετούς εθελοντές.

Η αρκούδα ναρκώθηκε, της τοποθετήθηκε κολάρο εντοπισμού και τοποθετήθηκε ένας κορμός μέσα στην υδροδεξαμενή ώστε να μπορέσει η αρκούδα να βγει έξω. 

Τελικά όλα πήγαν καλά και η αρκούδα ξαναγύρισε στο φυσικό της περιβάλλον. 

Για ακόμη φορά οι κυνηγοί δείχνουν την αγάπη τους για το φυσικό περιβάλλον…..

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα