Αρχική iHunt.gr Εξορμήσεις… διαχείρισης στην Καρδίτσα

Εξορμήσεις… διαχείρισης στην Καρδίτσα

από iHunt Team
karditsa

demobanner

Συλλογικές εξορμήσεις για τη διαχείριση κορακοειδών σε περιοχές του διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, με την τελευταία να πραγματοποιείται το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου. Η πρώτη εξόρμηση διοργανώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου για κυνήγι και διαχείριση κορακοειδών στην περιοχή της Τσαπόχας.
 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (χιονόνερο και κρύο), αρκετά μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν πανέτοιμα στο σημείο της αρχικής συγκέντρωσης έξω από το κέντρο Cozi. Εκεί, παρουσία του Προεδρείου και του θηροφύλακα Χρήστου Κότσιαλου, δόθηκαν αναλυτικά οι οδηγίες δράσης, το σχέδιο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πτερωτών αυτών αρπάγων και σημειώθηκαν για το πρόγραμμα «Αρτεμις» τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό με δεκάδες θηρευμένες καρακάξες, και όλοι συμφώνησαν οι εξορμήσεις να συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νομού.
 
Δεύτερη εξόρμηση
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας διοργάνωσε στις 21 Φεβρουαρίου τη δεύτερη εξόρμησή του για κυνήγι και διαχείριση κορακοειδών στην περιοχή της Τσαπόχας και στην περιοχή των αναβαθμίδων προς τη Μητρόπολη.
 
 
Στα μέλη που προσήλθαν μοιράστηκαν δωρεάν φυσίγγια, προσφορά στης ACTION SPORTS TRIBE – www.hunting-action.gr – του Νικόλαου Στραβόλαιμου, για τις ανάγκες του κυνηγίου, και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες δράσης. Εγινε ξανά σύντομη ενημέρωση για την αναγκαιότητα ρύθμισης του υπερπληθυσμού των κορακοειδών και ιδίως της καρακάξας.
 
Μετά το κυνήγι, σημειώσαμε τα αποτελέσματα και κρατήθηκαν στατιστικά για το πρόγραμμα «Αρτεμις», καθώς και πάλι το αποτέλεσμα ήταν θετικό με δεκάδες θηρευμένες καρακάξες.
 
Τρίτη εξόρμηση
 
 
Αριστερά ο πρόεδρος του ΚΣ Καρδίτσας, Δημήτρης Παπούλιας, και δεξιά ο γ.γ. Γιώργος Αποστολίκας.
 
Στις 24 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η τρίτη και τελευταία εξόρμηση για κυνήγι και διαχείριση κορακοειδών στην περιοχή της Τσαπόχας και στην περιοχή της Ράζιας. Ετσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η μεγάλη αυτή προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας για τη διαχείριση των κορακοειδών. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι από μια ιδέα του γραμματέα του συλλόγου Γιώργου Αποστολίκα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Παπούλιας, και τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να οργανώσουν κυνηγετικές εξορμήσεις κορακοειδών.
 
 
«Είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για τη διαχείριση των κορακοειδών», μας λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Παπούλιας και συνεχίζει «στο εξωτερικό επιτρέπεται το κυνήγι των κορακοειδών και με ειδικές παγίδες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Μην ξεχνάτε ότι τα κορακοειδή έχουν κυριαρχήσει και είναι ο νούμερο κίνδυνος όχι μόνο για τις πέρδικες, τα ορτύκια και γενικά τα πτερωτά θηράματα, αλλά και για τα μικρά λαγουδάκια.
 
Ενώ το κυνήγι της καρακάξας επιτρέπεται από την ετήσια ρυθμιστική, οι κυνηγοί αποφεύγουν το κυνήγι της. Ετσι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους ώστε να οι κυνηγοί να ενδιαφερθούν για το κυνήγι των κορακοειδών. Αρχικά βρήκαμε χορηγούς για τα φυσίγγια, αλλά πέρα από τους χορηγούς ο σύλλογος αγόρασε φυσίγγια τα οποία τα έδωσε δωρεάν στους κυνηγούς.
 
 
Πέρα από τις ομαδικές εξορμήσεις, ο σύλλογος αποφάσισε να δώσει κίνητρα στους κυνηγούς ώστε να εκδράμουν μόνοι τους για καρακάξες. «Ενα από αυτά τα κίνητρα είναι και η κλήρωση δώρων που θα κάνει ο σύλλογος σε όσους θήρευσαν καρακάξες».
 
Τέλος ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τα καταστήματα – χορηγούς φυσιγγίων για τις δωρεές τους με την ελπίδα να γίνουν περισσότεροι στην επόμενη σεζόν. Επίσης, τα μέλη του γιατί πιστεύουν ότι, ο στόχος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ευαισθητοποιηθούμε οι κυνηγοί για παρόμοιες διαχειριστικές δράσεις…
 
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα