Αρχική iHunt.gr Εορδαία: Αγριόχοιροι και λύκοι ρημάζουν χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες

Εορδαία: Αγριόχοιροι και λύκοι ρημάζουν χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες

από iHunt Team

demobannerΟλική καταστροφή έχουν υποστεί, εξ αιτίας των συνεχών επιδρομών αγριόχοιρων, οι καλλιέργειες καλαμποκιού στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Άρδασσας – Ασβεστόπετρας με αποτέλεσμα αγρότες και κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι αγριόχοιροι κατά αγέλες εφορμούν στις εκτάσεις με τα καλαμπόκια χωρίς, όπως υποστηρίζουν οι πληγέντες, να «αφήνουν σπυρί», ενώ, φαίνεται ότι έχουν παραιτηθεί από την προοπτική του αλωνισμού, σε μία χρονιά, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, επηρέασαν την παραγωγή.

Στην επίμαχη περιοχή, εμφανίζονται καθημερινά αρκούδες και λύκοι με τους κτηνοτρόφους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ, πριν από λίγες ημέρες, λύκοι κατασπάραξαν κατσίκια και ποιμενικούς σκύλους, χωρίς, όπως ανάφεραν οι ιδιοκτήτες τους να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη ΚεσκιλίδουPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα