Αρχική iHunt.gr Εορδαία: Δέκα κυνηγετικοί σκύλοι χάθηκαν σε 5 μήνες στο Βέρμιο

Εορδαία: Δέκα κυνηγετικοί σκύλοι χάθηκαν σε 5 μήνες στο Βέρμιο

από iHunt Team

demobanner

Δέκα κυνηγετικοί σκύλοι έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο πεντάμηνο- κατά τις περιόδους όπου επιτρεπόταν η θήρα- σε περιοχές των οικισμών κοντά στον Ορεινό Όγκο του Βερμίου με τους κυνηγούς να αναφέρουν ότι έχουν κατασπαραχθεί από λύκους, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί ανησυχητικά.

Λίγο πριν την τελευταία απόφαση για την απαγόρευση της θήρας, κάτοικος από το Μεσόβουνο που είχε βγει για κυνήγι με τους έξι σκύλους του, διαπίστωσε ότι οι δύο σε διάστημα ενός τετάρτου είχαν εξαφανιστεί για να βρει λίγο αργότερα τα κουφάρια τους.

Ο ίδιος κάνει λόγο για αγέλες λύκων που περιφέρονται στη γύρω περιοχή. Όπως σημειώνει το φαινόμενο με τους υπερπληθυσμούς των άγριων αυτών ζώων παρατηρείται την τελευταία τριετία, και συγκριτικά με το παρελθόν, όπου οι θανατηφόρες επιθέσεις στους κυνηγετικούς σκύλους ήταν περιορισμένες, φέτος ειδικότερα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα