Αρχική iHunt.gr Εορδαία: Λύκοι και Αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό

Εορδαία: Λύκοι και Αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό

από iHunt Team
50 λύκοι

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αιφνιδιάστηκαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας νέων Δροσερού Εορδαίας, όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής – χθες- στη διάρκεια περιπολίας τους για να αποτρέψουν τις Αρκούδες που περιφέρονται γύρω από το χωριό, βρέθηκαν αντιμέτωποι, στο δρόμο που οδηγεί στο Φούφα Εορδαίας , με αγέλη πέντε Λύκων.

SVESTONOF

Τα μεγαλόσωμα ζώα δεν έδειξαν επιθετικές διαθέσεις και όταν ύστερα από κυνηγητό της περιπόλου τράπηκε σε φυγή ο ένας Λύκος , οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες τα συναπαντήματα κατοίκων του Δροσερού με Αρκούδες , οι οποίες καθημερινά κινούνται κοντά στο χωριό, αναζητώντας πιθανότατα τροφή, και φαίνεται ότι νοιώθουν εξοικειωμένες με το ανθρώπινο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο, τα άγρια αυτά ζώα, διαβιούν σε δασώδη-κοντινή περιοχή, εικάζοντας ότι πρέπει να είναι αρκετά, μεταξύ αυτών, μία μεγαλόσωμη αρκούδα, με τα τρία μικρά της. Οι αρκούδες προκάλεσαν ζημιές σε Μελισσοκόμους .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα