Αρχική iHunt.gr Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρδασσα Εορδαίας

Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρδασσα Εορδαίας

από iHunt Team
ardassa_arkouda

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μια μεγαλώσομε αρκούδα εμφανίστηκε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, στην Άρδασσα Εορδαίας, μάλιστα άγριο ζώο κατασπάραξε δύο κατσίκας στις «επιδρομές» της.
 
Όπως αναφέρει μιλώντας στον «Π» ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, με 300 ζώα, στην περιοχή, Σάββας Αμαραντίδης, η αρκούδα έγινε και από τον ίδιο αντιληπτή τη δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρομαγμένο να φωνάζει, προσπαθώντας να τη διώξει, ανεπιτυχώς. Ειδικότερα, ο ίδιος αντιλήφθηκε την εμφάνιση της αρκούδας, την πρώτη φορά, την Τρίτη το πρωί, οπότε και βρήκε φαγωμένο ένα κατσίκι του. Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του, ενώ εκ νέου η ίδια αρκούδα εμφανίστηκε λίγο μετά τις  9 το βράδυ της Τετάρτης.
 
Ο κτηνοτρόφος, περιγράφει πως φώναζε για να την εκφοβίσει και όταν το ζώο απομακρύνθηκε, ήρθε αντιμέτωπος με το θέαμα, αφού είχε φάει ένα κατσίκι ακόμα. «Ζητάμε τον Αρκτούρο ή κάποια άλλη υπηρεσία να μας προστατέψει», λέει χαρακτηριστικά στον «Π» ο κ. Αμαραντίδης, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι – κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι φιλόζωοι και δεν μπορούν να «πάρουν» τα όπλα για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
 
Επειδή στο σημείο (ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό), υπάρχει και η κτηνοτροφική του μονάδα, ο ίδιος αναγκάζεται να κοιμάται τις τελευταίες ημέρες εκεί, προκειμένου να προστατέψει την περιουσία του. «Έχω άλλα 300 ζώα στην κτηνοτροφική μονάδα. Αν μπει μέσα, η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τεράστια», λέει χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.  
 
Πηγή: e-ptolemeos.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα