Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκων σε αυλή σπιτιού στους Λόφους Φλώρινας

Επίθεση λύκων σε αυλή σπιτιού στους Λόφους Φλώρινας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στους Λόφους της Φλώρινας μετά την επίθεση λύκου ή λύκων σε μικρό κοπάδι προβάτων ΜΕΣΑ στο χωριό και μάλιστα ΜΕΣΑ σε αυλή σπιτιού !!!

SVESTONOF

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Χρήστου Ράππου, (ο οποίος μας έστειλε και το βίντεο) συνάδελφου κυνηγού και συγγενή του κτηνοτρόφου Μιλτιάδη Τασομηνόπουλου που έπαθε την ζημιά, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/05/20 μέσα στην αυλή του σπιτιού του χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Η σφαγή, γιατί περί σφαγής και μακελειού πρόκειται έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου την ώρα που ξύπνησε ο Μιλτιάδης και πήγε να ταίσει τα ζώα του. Εκεί έντρομος αντίκρισε από τα συνολικά 20 ζώα που είχε τα 7 νεκρά, πνιγμένα στο λαιμό και άλλα δέκα τραυματισμένα-δαγκωμένα στο σβέρκο.

Μόλις συνήλθε από το πρώτο σοκ ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και τον συμβούλευσε να έρθει σε επαφή με το αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ.

Ωστόσο η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς το επόμενο βράδυ, δηλαδή Σάββατο ξημερώματα προς Κυριακή 24/5/20 και ενώ ο γιος του Μιλτιάδη φύλαγε σκοπιά έξω από τον φωτισμένο χώρο που έχουν τα εναπομείναντα ζώα τους, έκπληκτος αντίκρισε ένα λύκο να πηδάει την μάντρα της αυλής και να πλησιάζει προς τον χώρο των ζώων προφανώς για να τραφεί με αυτά που ήδη είχε σκοτώσει ή για να σκοτώσει και να τραφεί με τα υπόλοιπα.

Αμέσως έβαλε τις φωνές και χτύπησε ένα τενεκέ κάνοντας φασαρία και ο λύκος έφυγε όπως ήρθε.

Έπειτα από το πρόσφατο επεισόδιο με την “Ελισάβετ”, την λύκαινα που καρφώθηκε σε κάγκελα αυλής στον Καστανά Θεσσαλονίκης και που η Μ.Κ.Ο Αρκτούρος παρουσίασε στον κόσμο ως δήθεν προσπάθεια της λύκαινας να βρεί καταφύγιο εντός της αυλής για να σωθεί από τα σκυλιά, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε κουτάβι κυνηγόσκυλο ΜΕΣΑ στην αυλή σπιτιού στο χωριό Ριζανά του Κιλκίς, έπειτα από την παρουσία λύκων ΜΕΣΑ στο χωριό Μουριές του Κιλκίς, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε σκύλο ΜΕΣΑ στην Λευκόβρυση Κοζάνης, έπειτα από την φονική επίθεση λύκου σε κυνηγόσκυλο ΜΕΣΑ στην αυλή σπιτιού στο χωριό Τριπόταμος Ημαθίας, μετά την παρουσία λύκων ΜΕΣΑ στην πόλη της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Δράμας, των Σερρών, μέσα στο χωριό ‘Αγρα- Πέλλας, του Ωραιοκάστρου, της Μεσημβρίας, στα χωριά του Ζαγορίου, στην Καλαμιά Κοζάνης όπου πρόσφατα κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού κλειδώθηκαν στο καφενείο όταν μια αγέλη με έξι λύκους αποφάσισε να… κάνει μια βόλτα στην κεντρική πλατεία, του Διδυμότειχου, της Ξάνθης, των χωριών Ξηροχωρίου και Παλιού Αγιονερίου Θεσσαλονίκης, μετά τον εγκλωβισμό λύκου σε χώρο εξωτερικών εργασιών κατοικίας στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, του Κρυονερίου Αττικής μένουν ελάχιστες πλέον αμφιβολίες για ποιό λόγο οι “σπάνιοι” επισκέπτονται κατοικημένες περιοχές !!!

Οι συχνότατες πλέον και ολοένα αυξανόμενες εμφανίσεις λύκων αλλά και αρκούδων εντός πολλών και διαφορετικών κατοικημένων περιοχών είναι ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο που τείνει να γίνει επικίνδυνη ρουτίνα και θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχε προβληματίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση δείχνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη πλέον και για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και για τους ηλικιωμένους μιας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια ποια θα είναι η αντίδραση των άγριων ζώων σε περίπτωση που συναντηθούν με ένα παιδάκι η μια ανήμπορη γιαγιά.

Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το βίντεο…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ