Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκων σε λαγόσκυλα στη Δράμα

Επίθεση λύκων σε λαγόσκυλα στη Δράμα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, διπλό κρούσμα επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Πέμπτη 03/09/20, στην τοποθεσία Νικηφόρου Δράμας, κατά την διάρκεια άοπλης, εκπαιδευτικής εξόδου.

SVESTONOF

Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΤΡΙΤΗ φορά στον συνάδερφο Γιάννη Βογιατζόγλου, ώστε να νιώσει για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα 2 από τα 6 σκυλιά του !!!

Τα 6 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Γιἀννης αμέριμνος παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσε ένα μόνο ουρλιαχτό πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τρια από τα σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, με το 1 από αυτά ένα θηλυκό να έχει αίματα και πληγές από δαγκωνιές στο πόδι, ενώ στο Gps έβλεπε τον Ρίνγκο ως ακίνητο στα 180 μέτρα μακρυά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps.

Η απόσταση όλη και όλη ήταν λιγότερη από 180 μέτρα και φτάνοντας  με φρίκη αντίκρισε τον Ρίνγκο να σφαδάζει στο έδαφος, με τα έντερα έξω. Προφανώς οι φωνές, η κοντινή απόσταση και κυρίως η ταχύτητα του Γιάννη εμπόδισαν τους λύκους να αποτελειώσουν τον άτυχο σκύλο ή και να σκοτώσουν και τα υπόλοιπα. Το έκτο σκυλί άφαντο, χρόνος για ψάξιμο δεν υπήρχε μιας και ο Ρίνγκο ήταν ζωντανός και χαροπάλευε, οπότε ο Γιάννης τον κουβάλησε στην αγκαλιά του στο αμάξι και έφυγε σαν τρελός για τον κτηνίατρο.

Ο Γιάννης σχολιάζει : “Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα περιπέτειες με λύκους !!! Τα τελευταία δυο χρόνια,  στην ίδια περίπου περιοχή χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 σκυλιά.  Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Σε πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρίνγκο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, τα κατάφερε και τώρα αναρρώνει χάρη στην αγάπη και τις φροντίδες του Γιάννη, επίσης η σκυλίτσα που κατατρομαγμένη είχε χαθεί, επέστρεψε στο σπίτι το ίδιο απόγευμα.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο.

Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!!

Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ