Αρχική iHunt.gr Επανιελ σε αγωνες μπεκάτσας…

Επανιελ σε αγωνες μπεκάτσας…

από iHunt Team
lone

demobanner

 
Τον πρώτο αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα πραγματοποίησε ο Ομιλος Επανιέλ Μπρετόν στον Χολομώντα της Χαλκιδικής.
 
Ο αγώνας διεξήχθη στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου και ήταν προς τιμήν του κ. Le louet , ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Ομίλου Επανιέλ στη Γαλλία και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης φυλής.Οι αγώνες πρακτικού κυνηγιού και ιδιαίτερα οι αγώνες που πραγματοποιούνται σε μπεκάτσα, είναι αυτοί που δίνουν τη δυνατότητα να αναδειχθούν τα μεγάλα κυνηγόσκυλα που αναζητούν όλοι οι κυνηγοί.
 
 
O ARIS στη φέρμα που έδωσε τον πόντο το Σάββατο.
 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε έναν εξαιρετικό μπεκατσότοπο, αλλά, δυστυχώς, οι μπεκάτσες τη φετινή χρονιά είναι ελάχιστες στην ευρύτερη περιοχή. Παρόλα αυτά, τα Επανιέλ προσπάθησαν και τελικά αρκετά σκυλιά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τις πολυπόθητες βελουδομάτες.
 
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
 
Δύο σκύλοι, από τους εννιά που συμμετείχαν την πρώτη ημέρα του αγώνα, βρήκαν μπεκάτσες. Ο LONE DE SAINT LONE καθοδηγούμενος από τον κ. Χρήστο Καλφόπουλο, με μια εξαιρετική διαδρομή κατόρθωσε να φερμάρει μια μπεκάτσα και να πάρει έναν εντυπωσιακό πόντο. Βρήκε την μπεκάτσα, η οποία ποδάρωσε και μετά ένα εντυπωσιακό ποντάρισμα κατόρθωσε και την μπλόκαρε.
 
Ο LONΕ, με κυναγωγό τον κ. Μπατσιούδη, έπεισε με την εμφάνισή του ότι το μέλλον του ανήκει και ότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένα μεγάλο μπεκατσόσκυλο.
 
Σάββατο 23 Νοεμβρίου
 
 
 
O Lort με τον κυναγωγό του.
 
Μόνο ο ARIS με κυναγωγό τον κ. Μπατσιούδη κατάφερε να πάρει πόντο. Ο ARIS έκανε μια εντυπωσιακή έρευνα και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος του κατάφερε να μπλοκάρει μια μπεκάτσα.
 
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
 
Την Κυριακή ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες καθώς έβρεχε αδιαλείπτως, γεγονός που δυσκόλευε πολύ το έργο τόσο των διαγωνιζόμενων όσο και των κριτών. Ομως τα Επανιέλ απέδειξαν ότι αντέχουν στα δύσκολα.
 
 
 
Οι κριτές της Κυριακής. Αριστερά ο Χρήστος Καλφόπουλος, δεξιά ο Αθανάσιος Γαριβάλδης και στη μέση ο δόκιμος κριτής Γιάννης Καλφόπουλος.
 
Το δυσάρεστο ήταν ότι κανένας σκύλος δεν κατάφερε να μπει στη βαθμολογία, παρ΄ όλο που κάποιοι από αυτούς εντόπισαν μπεκάτσες. Λίγο η ατυχία, λίγο η νευρικότητα που έδειξαν τα πουλιά εμπόδισαν εν τέλει τους σκύλους να κερδίσουν κάποιον πόντο.
 
O REBEL καθοδηγούμενος από τον κ. Μπατσιούδη, μετά ένα μέτριο ξεκίνημα, ανέβασε τον ρυθμό του και κατάφερε να βρει μια μπεκάτσα. Την πόνταρε, τη φέρμαρε αλλά, δυστυχώς, η μπεκάτσα έφυγε χαμηλά και δεν την είδαν οι κριτές και ως εκ τούτου δεν του έδωσαν τον πόντο. Ομως κατάφερε να πάρει επανάκληση, αλλά στάθηκε άτυχος και δεν βρήκε πουλί.
 
 
Ο κ. Φραγγίδης με τον VICTOR.
 
Ο ΒΙΚΤΩΡ με κυναγωγό τον κ. Φραγγίδη και τις δυο μέρες που αγωνίστηκε έδειξε μεγάλη διάθεση και πάθος με δυναμική έρευνα και ενώ προχώρησε σε μια εξαιρετική διαδρομή, πάνω στην μπεκάτσα ήταν πολύ άτυχος.
Ο σκύλος, όμως, που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο LORT DE SAINT LONE με κυναγωγό τον νεαρό Παπαστεριανό. Ο νεαρός αυτός σκύλος είχε πολύ μεγάλο πάθος, εκμεταλλεύτηκε όλο το τερέν που είχε στη διάθεσή του και κατόρθωσε να βρει μια μπεκάτσα, αλλά, δυστυχώς, χάλασε το μπίμπερ και έτσι οι κριτές δεν είχαν την ευκαιρία να τον δουν να φερμάρει. Ο σκύλος αυτός από το πρώτο λεπτό έδινε την εντύπωση ότι θα έκανε ό,τι πρέπει για να βρεθεί απέναντι από μια μπεκάτσα.
 
 
O LONE DE SAINT LONE κέρδισε το CACIT με εντυπωσιακό τρόπο.
 
Τελικά ο Ομιλος διοργάνωσε έναν εξαιρετικό αγώνα σε πολύ καλό κλίμα αν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμπόδισαν αρκετούς από το να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν. Οι μπεκάτσες ήταν λιγοστές, αλλά υπήρχε ο Χρήστος Καλφόπουλος, ο οποίος με απίστευτη μαεστρία οδηγούσε τα σκυλιά των διαγωνιζόμενων στα πουλιά….
 

Αποτελέσματα

22-11-2013
 
Κριτές: ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ – ΛΙΩΣΗΣ
 
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ: CACT-CACIT LONE DE SAINT LONE ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΜΠΑΪΔΗΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ LON Ι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΛΙΟΛΟΣΙΔΗΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ
 
23-11-2013
 
Κριτές: ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ – ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
 
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ARIS ΙΔΙΟΚ/ΤΗΣ: ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΜΠΑΤΣΙΟΥΔΗΣ
 
24-11-2013
 
Κριτές: ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ – ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
 
Κανένας στη βαθμολογία
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
 
Στην αρχική φωτογραφία είναι ο νικητής τους αγώνα LONE DE SAINT LONE ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΟΜΠΑΪΔΗΣ ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ: ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα