Αρχική iHunt.gr Επεισοδιακή καταδίωξη λαθροθήρα στην Ευρυτανία από τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ

Επεισοδιακή καταδίωξη λαθροθήρα στην Ευρυτανία από τη θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ

από iHunt Team

demobanner

Ξημερώματα 12ης Σεπτεμβρίου 2021 οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Ντάλλας Αθανάσιος, Παπακωστόπουλος Ιωαννης και Χριστογιάννης Σωτήριος με θέσεις εργασίας τους Κ.Σ. Γρανίτσας, Φουρνά και Αγρινίου αντίστοιχα, αξιοποιώντας καταγγελία εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Δαφνούλα και Νέο Αργύρι Ευρυτανίας, όχημα να κινείται ύποπτα σε αγροτικό δρόμο και με προβολέα να φωτίζει σε παρακείμενα χωράφια.

Οι θηροφύλακες έστησαν μπλόκο και όταν το όχημα πλησίασε προς το μέρος τους του έκαναν σήμα να σταματήσει. Τότε ο οδηγός του οχήματος τον οποίο οι θηροφύλακες αναγνώρισαν όπως επίσης είδαν ότι είχε στο κάθισμα του συνοδηγού κυνηγετικό όπλο έτοιμο προς χρήση, πάτησε γκάζι και προσπάθησε να εμβολίσει το όχημα της θηροφυλακής και τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη με το δράστη να κρύβεται σε παρακείμενη σταυλική εγκατάσταση. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εν λόγω θηροφύλακες βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη της άγριας πανίδας.  Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή διατηρεί το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι ζωντανό στην Ελλάδα και είναι υποχρέωση όλων μας να τη στηρίξουμε.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα