Αρχική iHunt.gr Επιβραβευση για την ΣΤ’ΚΟΜΑΘ

Επιβραβευση για την ΣΤ’ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
komath

demobanner

Η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης συμπεριλαμβάνεται στον ΟΔΗΓΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Φυσικά δεν βρίσκεται τυχαία αλλά βρίσκεται λόγω του μεγάλου έργου που επιτελεί για το περιβάλλον και το κυνήγι στην Ελλάδα. Την ώρα που άλλοι οργανισμοί απλά εισπράτουν τα κρατικά κονδύλια, οι άνθρωποι της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ  προσπαθούν να προστατέψουν την χλωρίδα και την πανίδα της Μακεδονίας και Θράκης, να εκπονήσουν μελέτες, να μειώσουν το φαινόμενο της λαθροθηρίας, να εκπαιδεύσουν τους κυνηγούς, να προσπαθήσουν (οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι ουσιαστικά μόνες σε αυτό) να επιτηρήσουν τον ιό της λύσσας και όλα αυτά χωρίς κανένα χρηματικό κέρδος. Ποιά είναι η ΚΟΜΑΘ;

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ελέγχεται από την Δ/νση Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο έλεγχος αφορά τόσο τις δραστηριότητές της όσο και τη διαχείριση των οικονομικών πόρων, που προέρχονται αποκλειστικά από τα χρήματα των περίπου 55.000 κυνηγών – μελών των 63 Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης.

Βασικός της σκοπός είναι η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου της χώρας μας με βάση τις αρχές της αειφορίας. Για το λόγο αυτό, όπως ορίζει το καταστατικό της, είναι υποχρεωμένη να διαθέτει το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της σε δραστηριότητες που βοηθούν την ανάπτυξη των ειδών της άγριας πανίδας είτε αυτά αποτελούν θηρεύσιμα είδη είτε όχι, και στη βελτίωση των βιοτόπων τους.

Οργάνωση ΚΟΜΑΘ

Η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης κατανοώντας την σοβαρότητα των περιβαλλοντικών προβλημάτων στελεχώθηκε – εκτός των αιρετών μελών του 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της – με επιστήμονες διαφόρων κλάδων (Δασολόγους, Θηραματολόγους, Περιβαλλοντολόγους, Δασοπόνους, Νομικούς, Τεχνικούς Η/Υ κ.λπ) , για την υλοποίηση των στόχων της.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον Οδηγό Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων. Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα