Αρχική iHunt.gr Επιδρομές αγριόχοιρων στη Λαψίστα.. Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Επιδρομές αγριόχοιρων στη Λαψίστα.. Σε απόγνωση οι παραγωγοί

από iHunt Team
goyroynia

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με ολοκληρωτική καταστροφή απειλούνται οι παραγωγοί στον κάμπο της Λαψίστας, εξ αιτίας των συνεχών επιδρομών από τα αγριογούρουνα.
 
Σε καθημερινή βάση, ολόκληρα κοπάδια, καταστρέφουν ότι έχουν φτιάξει με κόπο μηνών, ενώ συχνά απειλούνται και οι ζωές τους.. Μάλιστα παραγωγός δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο χωράφι του προκειμένου να ποτίσει.
 
Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας Χαράλαμπος Παππάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλης Ντάνας και ο παραγωγός Μιχάλης Παντούλης..
 
Η κατάσταση, όπως τόνισαν, κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη, με τις καλλιέργειες, κυρίως τα καλαμπόκια, να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις καθημερινές επιδρομές. Στην περιοχή κινούνται ολόκληρα κοπάδια, τα οποία έχουν μετατραπεί σε φόβο και τρόμο για τους παραγωγούς, οι οποίοι διστάζουν ακόμη και να πάνε στα χωράφια τους για τις απαραίτητες εργασίες, πολύ περισσότερο τις βραδινές ώρες για το πότισμα.
 
Οι ίδιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και από την στάση των αρχών, καθώς αν τολμήσουν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό κινδυνεύουν να βρεθούν με χειροπέδες…
 
Λύση για τους ίδιους αποτελεί μόνο η ταχύτερη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου..
 
http://www.epiruspost.gr/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα