Αρχική iHunt.gr Επικίνδυνα παιχνίδια του κ. Τσιρώνη στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και 200.000 κυνηγών

Επικίνδυνα παιχνίδια του κ. Τσιρώνη στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και 200.000 κυνηγών

από iHunt Team
tsironis-ioannis

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το περασμένο καλοκαίρι ζήσαμε και νοιώσαμε για τα καλά στη τσέπη μας,  τα επικίνδυνα παιχνίδια του Βαρουφάκη που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στην εφαρμογή  των capital control που θα μας καταδυναστεύουν για χρόνια.
 
Δεν ξέρω αν ο υπουργός κος Τσιρώνης διαθέτει την δική του μυστική ομάδα συμβούλων που επεξεργάζονται αντίστοιχα την εφαρμογή ενός HUNTER CONTROL , όμως τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των κυνηγών αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.
 
Και ο Βαρουφάκης μας καθησύχαζε ότι όλα θα πάνε καλά και μία ωραία πρωία μας ανακοίνωσε το τέλος των τραπεζών που ξέραμε μέχρι τότε. Δεν θα πρέπει να ξαναζήσουμε ως κυνηγοί μια παρόμοια κατάσταση και να μάθουμε με ένα δελτίο τύπου ότι,   το κυνήγι που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι παρελθόν.
 
Παρόλα τα μηνύματα καθησυχασμού των κυνηγών που προσπαθούν να εκπέμψουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που συναντούν τον κο Τσιρώνη, Υπουργοί  όπως ο κος Φλαμπουράρης  που εξασκούν την υψηλόβαθμη κυβερνητική επιρροή τους, αδυνατούν να πείσουν τον κο Τσιρώνη ότι η συνεργασία του Υπουργείο του με τους κυνηγούς είναι η μοναδική διέξοδος και επιλογή. 
 
Τι παιχνίδι παίζει ο κος Τσιρώνης; Αισθάνεται τόσο πανίσχυρος ώστε να μην υπολογίζει το πολιτικό συμφέρον των κομμάτων που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό , ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ  δηλαδή και προσπαθεί να εφαρμόζει τις ακραίες αντικυνηγετικές απόψεις του κόμματος του;
 
Είναι δέσμιος των ακραίων αντικυνηγών των Οικολόγων Πράσινων ή προσπαθεί να ικανοποιήσει κάποια άγνωστα συμφέροντα; Πως αλλιώς να εξηγηθεί η εμμονή και επιμονή του να προχωρήσει σε αλλαγές και περιορισμούς του κυνηγιού ερήμην των κυνηγών και χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση; 
 
Μπαίνουμε στον Αύγουστο και η προοπτική να υπογραφεί η νέα  Ρυθμιστική σε συνεργασία με τους κυνηγούς, που υποτίθεται θα ήταν ίδια με την προηγούμενη χρονιά όπως διαβεβαίωναν στελέχη του Υπουργείου, αρχίζει να θολώνει  επικίνδυνα. 
 
Διάφορες, γνωστές από το παρελθόν, απόψεις αρχίζουν να σερβίρονται για να δημιουργήσουν κλίμα αποδοχής. Τη  μια μέρα κινδυνεύουν οι πέρδικες με αφανισμό και πρέπει να περιοριστεί το κυνήγι τους, την άλλη  οι πάπιες δεν πρέπει να κυνηγηθούν πέραν του Ιανουαρίου, την επομένη οι τσίχλες να μην κυνηγηθούν τον Φεβρουάριο κλπ κλπ. Τα γνωστά τερτίπια και κόλπα των ΜΚΟ, που όπως φαίνεται, εξακολουθούν να κυριαρχούν με τις απόψεις τους στα ενδότερα του Υπουργείου.
 
Με σαφή στόχο τη οριστική κατάργηση του κυνηγιού με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. Σιγά σιγά και μεθοδικά, κόβοντας κάθε χρόνο όσο αντέχει η επικοινωνιακή διαχείριση και καταστολή των κυνηγετικών αντιδράσεων, μέχρι να υλοποιηθούν οι διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις «για οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα» .
 
Έχει  δρομολογηθεί  ήδη η  δημιουργία του κατάλληλου εργαλείου που θα χρησιμοποιηθεί για να επιβληθούν οι περιορισμοί και απαγορεύσεις του κυνηγιού. Η Εθνική Επιτροπή για τη διαχείριση της Άγριας Πανίδας που ίδρυσε  ο κος Τσιρώνης, με τη συμμετοχή Υπηρεσιακών παραγόντων της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΘΙΑΓΕ, του Πανεπιστημίου  και των πανταχού παρόντων Οικολογικών ΜΚΟ, θα είναι  αυτή και όχι ο Υπουργός που θα επιβάλει τις νέες απαγορεύσεις. Αυτό είναι το νέο τέχνασμα.
 
Φυσικά για να τηρούνται τα προσχήματα έχει κληθεί να συμμετάσχει και η ΚΣΕ, όχι ως βασικός θεσμικός παράγων αλλά ως ένας φτωχός συγγενής που θα παρευρίσκεται στην ανακοίνωση των ήδη προαποφασισμένων.
 
Αν κρίνουμε από το πως οργανώθηκε ο αντίστοιχος Εθνικός Διάλογος για το Κυνήγι από τον κο Τσιρώνη, θα πρέπει όχι απλά να αρχίσουμε να ανησυχούμε αλλά να ξεκινήσουμε από τώρα την δική μας αντίδραση στις αποφάσεις της Επιτροπής, που θα συνεδριάσει την Τρίτη 2 Αυγούστου.
 
Η ηγεσία των κυνηγών θα πρέπει να έχει ετοιμάσει ήδη ένα PLAN B  για τις επερχόμενες εξελίξεις και να καλέσει τους κυνηγούς όχι σε εγρήγορση αλλά σε μια δυναμική παρουσία και αντίδραση. Αν δεν θέλουμε να παίρνουμε όλοι μας το αεροπλάνο για να κυνηγήσουμε στην Βουλγαρία και στα Σκόπια, το PLAN B  των κυνηγών απέναντι στα HUNTER CONTROL του κου Τσιρώνη θα πρέπει εφαρμοστεί από σήμερα κιόλας.
 
Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε τα τραγελαφικά του αμφιθεάτρου στο Υπουργείο για να καταλήξει η Εθνική Επιτροπή του κου Τσιρώνη στις προαποφασισμένες περικοπές και απαγορεύσεις. 
 
Ούτε να  διαπιστώσουμε στην πράξη τα αποτελέσματα της ουσιαστικής διάλυσης της Θηροφυλακής και των Κυνηγετικών Συλλόγων, μέσω της «αναβάθμισης» τους.
 
Το  σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματα των αποφάσεων του κου Τσιρώνη θα τα υποστούν στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και όχι ο κος Τσιρώνης. Αυτή τη φορά οι κυνηγοί δεν θα ψηφίσουν με βάση προεκλογικές υποσχέσεις. Θα καταψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης  που οδήγησαν με τις πράξεις ή με την απραξία τους, στο HUNTER CONTROL και τελικά στην υλοποίηση των στόχων των οικολόγων Πράσινων που είναι  η κατάργηση του κυνηγιού.
 
Le Chasseur
 
 
 
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα