Αρχική iHunt.gr Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τον Κ.Σ. Άμφισσας

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τον Κ.Σ. Άμφισσας

από iHunt Team

demobannerΕπιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Κ.Σ. Άμφισσας στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρει η επιστολή :

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Έκπληκτος ο κυνηγετικός κόσμος πληροφορήθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησή σας, την δικτατορικού τύπου απαγόρευσης της μετακίνησης των κυνηγών για άσκηση της νόμιμης θήρας, με το πρόσχημα της διασποράς της «Πανδημίας του Κορονοϊού».

Την ίδια ώρα, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα των Ελλήνων, ενημερωνόμαστε πως εξαιρούνται του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης, μία σειρά διαφόρων άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται κι αυτές στην ύπαιθρο. Είναι το λιγότερο σκανδαλώδης, όταν το κυνήγι χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, βάσει του Δασικού Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), ως εξής: «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…».

Το κυνήγι είναι απόλυτο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ανθρώπου και μάλιστα ΘΕΟΔΩΡΗΤΟ και ανα­φαίρετο (δεν αφαιρείται!).

Συγκαταλέγεται μεταξύ των έμφυτων – αναπαλλοτρίωτων και αιώνιων δικαιωμάτων του ανθρώπου που προϋφίστανται του κράτους και του φυσικού δικαίου που πηγάζει από αυτό (όπως είναι το δικαίωμα της ζωής και της ελευθερίας του ανθρώπου). Ασκείται νόμιμα στην ύπαιθρο κατά μονάς και εν διασπορά σε περίπτωση ομάδας κυνηγών, αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο. Άρα ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές.

Για τους παραπάνω εύλογους λόγους ΖΗΤΑΜΕ να εξαιρεθεί το κυνήγι από τους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή μας προς τους τόπους άσκησης θήρας. Άλλωστε το αυτό ισχύει και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες που έχουν επιβάλει καθολικό κλείσιμο και περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Αλεξανδρής     Ευθύμιος ΤαλάντηςPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα