Αρχική iHunt.gr Επιστολή της Α’ΚΟΚΔ στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Επιστολή της Α’ΚΟΚΔ στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά

από iHunt Team

demobanner

Η Α΄ ΚΟΚΔ έστειλε το παρακάτω έγγραφο στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιά Νικόλαο:

Αξιότιμε κύριε Χαρδαλιά,

Η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου εκφράζει τα παράπονα της καθώς και αυτά των 15,000 πολιτών κυνηγών που εκπροσωπεί, σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου στη χθεσινή δήλωση σας.

Γνωρίζετε ότι το κυνήγι βάσει νόμου είναι ατομική αθλητική δραστηριότητα που ασκείται μόνο στη φύση [Δασικός Κώδικας (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…»], μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους.

Σας είναι επίσης γνωστό ότι ο κυνηγός είναι αυτός που πάντα πρώτος επεμβαίνει κατασταλτικά, αψηφώντας τον κίνδυνο ακόμα και της ζωής του προκειμένου να προστατεύσει τη χλωρίδα και την πανίδα.

Σεβόμαστε όλα τα μέτρα που έχετε πάρει σαν πολιτεία για τη μη μετάδοση του κορονοϊού και θα τα τηρήσουμε για το καλό όλων μας. Ζητάμε όμως την εξαίρεση των κυνηγών, ώστε αυτοί να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα (τηρώντας ότι προβλέπεται από το νόμο για τις μετακινήσεις) με τα σκυλιά τους, με την αποστολή SMS και επίδειξης της άδειας κυνηγίου που έχει εκδοθεί για την περίοδο 2020-21.

Εξάλλου, αφήνοντας ελεύθερους τους κυνηγούς να βγαίνουν από τις πόλεις στο βουνό, θα αποφευχθεί ο συνωστισμός μέσα σε αυτές.

Αναμένουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση για το καλό όλων μας και είμαστε δίπλα σας στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει!!!

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Δημήτρης 7 Νοεμβρίου, 2020 - 16:52

Μπράβο στην Α’ ΚΟΚΔ για την επιστολή στον κ.Χαρδαλια!
Οι άλλοι σύλλογοι τι κάνουν??????????
Τέτοια έγγραφα έπρεπε σωρηδόν να πηγαίνουν στον υφυπουργό δείχνουν έτσι, την αγανάκτηση του κυνηγητικού κόσμου για την αδικία της απαγόρευσης!
Επιτέλους τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι, γιατί από εδώ και πέρα τις άδειες θα τις βγάζουμε μόνοι μας αφού μόνο αυτό κάνετε!!!!!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα