Αρχική iHunt.gr Επιστρέφουν στον Αράκυνθο οι δύο γύπες που δηλητηριάστηκαν

Επιστρέφουν στον Αράκυνθο οι δύο γύπες που δηλητηριάστηκαν

από iHunt Team
202002_dilitiriasmena_ornia_arakynthos_messolongi_anima-5

demobanner

Το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί στον Αράκυνθο (Κάτω Αμπέλια – Άνωθεν Αγ. Νικολάου Κρεμαστού) θα απελευθερωθούν οι δύο γύπες (Gyps fulvus) που διασώθηκαν από δηλητηρίαση σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου — Ακαρνανικών Ορέων με το Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ». Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται πλέον με εξαφάνιση από την ηπειρωτική χώρα.
 
Για το πρόσφατο ζήτημα δηλητηρίασης του τοπικού πληθυσμού ορνέων υπήρξε εκτενής και έντονη κινητοποίηση και συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με το Δασαρχείο Μεσολογγίου, τη Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τη Θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσολογγίου και της Δ΄ΚΟΣΕ, Ορνιθοπαρατηρητές και Εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.
 
Στα πτηνά που θα απελευθερωθούν θα έχουν τοποθετηθεί δορυφορικοί πομποί γεωγραφικού εντοπισμού θέσης με τους οποίους θα παρακολουθείται στο εξής και σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα των πουλιών. Οι πομποί που θα τοποθετηθούν, προφυλάσσουν τους πληθυσμούς του είδους από περαιτέρω δηλητηριάσεις, βάσει διεθνούς εμπειρίας, αφού εάν διαπιστωθεί κάποια αλλαγή συμπεριφοράς (π.χ. στασιμότητα, προσγείωση σε ασυνήθιστο χώρο κτλ), γίνεται αμέσως αυτοψία και διερεύνηση στο σημείο εάν τυχόν υπάρχει εκεί δηλητηριασμένο δόλωμα το οποίο απομακρύνεται άμεσα.
 
https://www.agrinionews.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα