Αρχική iHunt.gr Επιτέλους συναντήθηκε ο κ. Χατζηδάκης με την ΚΣΕ

Επιτέλους συναντήθηκε ο κ. Χατζηδάκης με την ΚΣΕ

από iHunt Team
1700

demobanner
Επιτέλους μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην οποία ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατάφερε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να συναντηθεί μαζί του.
 
Εντωμεταξύ όλο αυτό τον καιρό ο κ. Χατζηδάκης συναντηθηκε αρκετές φορές με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ αρνούμενος κατηγορηματικά να συναντηθεί με τους κυνηγούς.  
 
Το γεγονός ότι συναντήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου με αντιπροσωπεία της ΚΣΕ δεν ακύρώνει όλα αυτά που γράφαμε λίγο καιρό πριν (δείτε ΕΔΩ) και ούτε θα του πούμε και ευχαριστώ που εκανε το αυτονήτο.
 
Όπως θα διαβάσετε στο δελτίο της ΚΣΕ, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία μετά των δυο πλευρών.
 
Βέβαια το κατά άλλα λαλίστατο γραφείο τύπου του υπουργού που δουλεύει ακόμη και τα Σαββατοκύριακα δεν εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση. Γιατί; Μήπως κολλήσει κάποια ρετσινιά στον κ.Χατζηδάκη;
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό από εδώ και πέρα και να έχει δίκο η ΚΣΕ που υποστηρίζει ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία.
 
Ο καιρός γαρ εγγύς…..
 
Ακολουθεί το δελτιο τύπου της ΚΣΕ…
 
Σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη. Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αραμπατζής, ο  Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Κράλλης και ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και μέλος της Κ.Σ.Ε. κ. Ν. Σταθόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τον επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Σ.Ε. κ. Ε. Χατζηνίκο. 
 
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κ. Αραβώσης.
 
Η Κ.Σ.Ε. είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Υπουργό μία σειρά από θέματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας γενικότερα, διαπιστώνοντας με ικανοποίηση ότι ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο έχει τη διάθεση να αναπτύξει πρωτοβουλίες ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν, αλλά συνεισέφερε και ο ίδιος με ιδέες και προτάσεις του προς αυτήν την κατεύθυνση. 
 
Μεταξύ άλλων, η ηγεσία της Κ.Σ.Ε. παρέδωσε στον Υπουργό πλήρως επεξεργασμένο νομικό σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμα πιο αποφασιστικά οι περιπτώσεις λαθροθηρίας, με την επιβολή προστίμων που θα ισχυροποιούν τον αποτρεπτικό ρόλο της θηροφυλακής και δε θα αφήνουν «παραθυράκια» για την ατιμωρησία των δραστών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα. 
 
Ο Υπουργός έδειξε, επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έως τώρα δράση της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, συζητώντας επί μακρόν με την Κ.Σ.Ε. τρόπους που θα επιτρέψουν τη διατήρηση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων στην ύπαιθρο. 
 
Την ίδια ακριβώς πρόθεση εκδήλωσε και για την κατοχύρωση των επιστημονικών και φιλοθηραματικών δράσεων που οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αναπτύσσουν έως σήμερα επί του πεδίου.
 
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε τη συμβολή των κυνηγών και των Οργανώσεών τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, αναζητώντας μαζί με την Κ.Σ.Ε. τρόπους και δράσεις αποτελεσματικότερης συνεργασίας του κρατικού μηχανισμού με την κοινωνία των κυνηγών.
 
Σε αυτήν την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο πλευρών, τέθηκαν οι βάσεις για τη χάραξη ενός «οδικού χάρτη», που θα επιτρέψει στην Κ.Σ.Ε. και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη στενότερη συνεργασία προς όφελος της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα