Αρχική iHunt.gr Ερώτηση Γ. Ανδριανού για κυνήγι και ψάρεμα

Ερώτηση Γ. Ανδριανού για κυνήγι και ψάρεμα

από iHunt Team

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό και τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια με θέμα την ανάγκη εξέτασης της άρσης της απαγόρευσης της θήρας και της αλιείας, τηρουμένων των γενικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η απαγόρευση της θήρας και της αλιείας, ακόμη και όταν τηρούνται τα γενικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας πχ περί μη μετακίνησης εκτός νομού ή ανώτατου αριθμού συγκεντρωμένων ατόμων, έχει δημιουργήσει απορία και αντιδράσεις μεταξύ των κυνηγών και αλιέων της χώρας.

Με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα, καθίσταται συνεπώς επιτακτική η αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης στους πολίτες αυτούς, αλλά και η εξέταση της δυνατότητας ανάκλησής της, δεδομένου του ότι οι δραστηριότητες αυτές, όπως αναφέρουν έγγραφα των συλλόγων τους, διεξάγονται κανονικά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Κατόπιν αυτών

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Πώς αιτιολογείται η συγκεκριμένη απαγόρευση της θήρας και της αλιείας ακόμη και όταν τηρούνται τα γενικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.
2. Αν εξετάζεται η ανάκληση της απαγόρευσης αυτής, δεδομένου ότι οι δραστηριότητες αυτές διεξάγονται κανονικά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη».

ΕΡΤ

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα