Αρχική iHunt.gr Ερώτηση στη Βουλή : Ποιους απειλούν τα τσακάλια και τα αγριογούρουνα στη Μεσσηνία;

Ερώτηση στη Βουλή : Ποιους απειλούν τα τσακάλια και τα αγριογούρουνα στη Μεσσηνία;

από iHunt Team

demobannerΜε ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και περιβάλλοντος ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά την προστασία των κτηνοτρόφων και καλλιεργητών της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής της Τριφυλίας Μεσσηνίας, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των τσακαλιών που επιτίθενται κατά κοπαδιών και προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημία στους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, αγρότες από ολόκληρη τη Μεσσηνία μας διαμαρτύρονται για την αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων, τα οποία καταστρέφουν τις καλλιέργειες και κυκλοφορούν πλέον μέσα στα χωριά. Η αύξηση των δύο ζωικών ειδών οφείλεται, όπως έχουμε διαπιστώσει, τόσο σε δημογραφικού χαρακτήρα αίτια (π.χ. μετανάστευση, μείωση αριθμού κυνηγών και κτηνοτρόφων), όσο και σε δυσμενείς οικονομικές μεταβολές, που έχουν οδηγήσει στην ερημοποίηση της υπαίθρου της Μεσσηνίας, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ισορροπία στη Μεσσηνιακή ύπαιθρο να έχει ανατραπεί υπέρ των αγρίων ζώων και κατά της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να προβείτε σε λεπτομερειακή καταγραφή των ως άνω καταστροφών, που προκαλούνται σε κτηνοτρόφους και αγρότες, εξετάζοντας το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων προς τους τελευταίους, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, οι πληθυσμοί των τσακαλιών και αγριογούρουνων, που προκαλούν τις άνω καταστροφές, είναι οι μεγαλύτεροι που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;

2. Προτίθεσθε να προβείτε σε στοχευμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μειωθεί ελεγχόμενα η ανωτέρω πανίδα, χωρίς να απαλειφθεί ο πληθυσμός τσακαλιών και αγριογούρουνων στην άνω περιοχή;»

Διαβάστε ακόμη : Τσακάλι στα καμένα της Κορινθίας….VIDEOPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα