Αρχική iHunt.gr Εστία αφρικάνικης πανώλης των χοίρων στα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Έβρο

Εστία αφρικάνικης πανώλης των χοίρων στα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Έβρο

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε απόσταση 1.5 χλμ. από τον ποταμό Έβρο επιβεβαιώθηκε εστία αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους. Σε επαγρύπνηση οι κτηνιατρικές αρχές των περιοχών κοντά στα βόρεια σύνορα.

To Ευρωπαϊκό Σύστημα Κοινοποίησης Ζωονόσων (ADNS) ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ότι έχουν επιβεβαιωθεί εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία, κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Η εστία που βρίσκεται πιο κοντά στα σύνορα επιβεβαιώθηκε στις 31-12-2020, στην επαρχία Χάσκοβο (Haskovo) κοντά στο χωριό Generalovo και απέχει περίπου 1.5 χιλιόμετρο από τον ποταμό Έβρο. Ο οικισμός του Generalovo βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έβρου, απέναντι από τον οικισμό των Δικαίων του Δ. Ορεστιάδας. Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η ζώνη των 80 χιλιομέτρων της προαναφερθείσας εστίας επηρεάζει τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης.

Πηγή : e-evros.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα