Αρχική iHunt.gr Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τον άγριο κολχικό φασιανό του Δέλτα του Νέστου….VIDEO

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τον άγριο κολχικό φασιανό του Δέλτα του Νέστου….VIDEO

από iHunt Team
dscf7294-1024x768

Aπό τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2015 ειδικός επιστήμονας από τον αγγλικό οργανισμό ήρθε στην Ελλάδα, ώστε σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης να αξιολογήσει την περιοχή που αποτελεί το ενδιαίτημα του μοναδικού αυτόχθονου πληθυσμού της Ευρώπης στο Δέλτα του Νέστου και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις και να διαμορφώσουν κλίμα συνεργασίας για τη διαχείριση και διάσωση του είδους. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού ήταν ο Dr Roger Draycott και η θέση στον οργανισμό του είναι Head of Advisory Services (Game & Wildlife Conservation Trust).
 
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Draycott επισκέφτηκε τα γραφεία της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και με το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Επίσης την Τρίτη 5/5 ο κ. Draycott με επιστήμονες της ΚΟΜΑΘ επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Καβάλας, όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Δασική Υπηρεσία στην προστασία του είδους.
 
Πέρα όμως από τις συναντήσεις όλος ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε σε επιτόπιες επισκέψεις στο Δέλτα του Νέστου, σε εργασίες παρακολούθησης και καταγραφής κολχικών φασιανών, αλλά και στην γνωριμία και αξιολόγηση του ενδιαιτήματος του είδους. Παρόντες στις εργασίες ήταν τέσσερις Δασολόγοι – Θηραματολόγοι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.
 
 
Η επίσκεψη αυτή θεωρείται ως η έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας των κυνηγετικών οργανώσεων με τον Οργανισμός Θήρας και Προστασίας της Άγριας Πανίδας της Αγγλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Οργανισμός αυτός έχει πάνω από 100 άτομα προσωπικό, οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες στα θηραματικά είδη, αλλά και πάνω από 20.000 υποστηρικτές.
 
 
Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η αναφορά από τον αγγλικό οργανισμό, ώστε μαζί με ειδική μελέτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας να εδραιωθεί το πλαίσιο για ην εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων για την προστασία του κολχικού φασιανού.
 
Δείτε στο video που ακολουθεί τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Draycott  στο ihunt.gr. Στη μετάφραση είναι ο Δασολόγος και Διευθυντής Υποστήριξης της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ κ. Κυριάκος Σκορδάς.
 

iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα