Αρχική » Grid with Sidebar » Εφημερίδα Συντακτών : Πιστολάδες…οι κυνηγοί, εναντίον ανυπεράσπιστων ειδών

Εφημερίδα Συντακτών : Πιστολάδες…οι κυνηγοί, εναντίον ανυπεράσπιστων ειδών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε ένα αντικυνηγετικό παραλήρημα η Εφημερίδα των Συντακτών βάλλει κατά των κυνηγών μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΚΣΕ. Διαβάστε τι ακριβώς λέει ο συντάκτης κ. Τάσος Τσακίρογλου :

SVESTONOF
“Όπως μαθαίνουμε από ανακοίνωση του κόμματος, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδας, συνάντηση κατά την οποία «εκφράστηκε η στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας». 
 
Τα ψηφαλάκια των απανταχού κυνηγών ήταν πάντα αρκετές χιλιάδες και τα περισσότερα κόμματα δεν τους χαλούσαν χατήρι, προκειμένου να έχουν τη στήριξη των δίκανων (νόμιμων και πολλών παράνομων). Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Γιάννης Τσιρώνης, ως εκπρόσωπος υποτίθεται των Οικολόγων Πράσινων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Τώρα έρχεται και το ΚΚΕ να χαρακτηρίσει «δίκαια» τα αιτήματα των κυνηγών. Όμως που είναι η δικαιοσύνη; Σε μια φύση χάνει με γοργούς ρυθμούς τη βιοποικιλότητα και εκατοντάδες είδη εξαφανίζονται κάθε χρόνο λόγω της ανθρώπινης δράσης; 
 
Η κουλτούρα του «πιστολά» απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα και ο θάνατος άλλων ειδών σαν σπορ είναι φαινόμενα που, ό,τι και να λένε οι κυνηγοί, πρέπει κάποια στιγμή να εκλείψουν. 
 
Ο καιροσκοπισμός στην πολιτική δεν μπορεί να είναι άλλοθι για στάσεις ζωής που αντιμετωπίζουν τη φύση σαν αναλώσιμο είδος και τους φόνους σαν διασκέδαση. Κάποτε τα λόμπι (και οι κυνηγοί είναι ένα κλασικό λόμπι) πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν αυτό που είναι: αντικοινωνική συμπεριφορά σε βάρος των πολλών. 
 
Φτάνει πια!”
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ