Αρχική iHunt.gr Εφιάλτης με… αγριογούρουνα στους δρόμους των Τρικάλων

Εφιάλτης με… αγριογούρουνα στους δρόμους των Τρικάλων

από iHunt Team

Δραματικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή αγριογούρουνων τα οποία έχουν φτάσει ήδη και στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων.

Ο πληθυσμός τους αυξάνεται με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς, ενώ η κυκλοφορία τους, ειδικά τις βραδινές ώρες σε περάσματα στα ριζά του Κόζιακα, αλλά και στην περιοχή της Καλαμπάκας, είναι η αιτία σχεδόν καθημερινών ατυχημάτων με θύματα οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα αγριογούρουνο εμβόλισε οδηγό δικύκλου έξω από το Γοργογύρι στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο, ενώ πριν λίγες μέρες αυτοκίνητο χτύπησε αγριογούρουνο στον περιφερειακό έξω από το Μεγαλοχώρι.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες καταστρέφοντας ακόμη και… ηλεκτροφόρα καλώδια – που έχουν βάλει κάποιοι αγρότες στα χωράφια τους για να τα προστατεύσουν-στο πέρασμά τους. Θεωρείται πιθανή η “επικήρυξή” τους και η απελευθέρωση του κυνηγιού τους όλο το χρόνο.

ΑΞΙΖΕΙ: Η φωτό παραπάνω είναι από την… επέλαση των αγριογούρουνων προ διετίας στο κέντρο των Τρικάλων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα