Αρχική iHunt.gr Εφτιαχναν σκυλοτροφη απο φαλαινα

Εφτιαχναν σκυλοτροφη απο φαλαινα

από iHunt Team
falaines-ladi-falainas-96105

demobanner

 Μια ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση ζωοτροφής υψηλής ποιότητας από πτεροφάλαινες, κατόπιν πιέσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η εταιρεία Michinoku Farm με έδρα στην επαρχία Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκυο, παρασκεύαζε σκυλοτροφή από κρέας της απειλούμενης με εξαφάνιση πτεροφάλαινας του Βορείου Ατλαντικού, η οποία αλιεύεται στην Ισλανδία.

Τα προϊόντα αποσύρθηκαν μετά από αντιδράσεις της βρετανικής ΜΚΟ Environmental Investigation Agency (EIA) και της αμερικανικής Animal Welfare Institute (AWI).

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Τακούμα Κόνο, δήλωσε ότι αποφάσισε να αποσύρει το προϊόν με το επιχείρημα ότι “δεν αξίζει να το διαθέσουμε εάν ενοχλεί τόσους πολλούς ανθρώπους”.Η εταιρεία πωλεί ακόμα προϊόντα από καγκουρό και άλογα Μογγολίας.

Η Ιαπωνία εισήγαγε ισλανδική πτεροφάλαινα για διάθεση σε ανθρώπους το 2008 για πρώτη φορά. Ωστόσο, η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης κρέατος φάλαινας είχε ως αποτέλεσμα οι  προμήθειες να διοχετευτούν στον κλάδο των ζωοτροφών.

econews

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα