Αρχική iHunt.gr Εχετε το καλυτερο κυνηγοσκυλο;Κλωνοποιήστε το

Εχετε το καλυτερο κυνηγοσκυλο;Κλωνοποιήστε το

από iHunt Team
rocky

demobanner

 Όλοι μας έχουμε μια ιστορία να πούμε για το πολύ καλό κυνηγόσκυλο που είχαμε αλλά τώρα έχει πεθάνει. Σύμφωνα με το econews άνοιξε ο δρόμος για να την κλωνοποίηση των σκύλων.

Το «καλύτερο» σκυλάκι του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να κλωνοποιήσει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Sooam Biotech Research Foundation, σε μια προσπάθεια να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία κλωνοποιεί εδώ και χρόνια σκύλους και άλλα ζώα, με το μεγαλύτερο μέρος των πελατών της να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι συμμετάσχοντες στον διαγωνισμό είναι να υποβάλλουν μια μικρή έκθεση 500 λέξεων, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και videos, εξηγώντας για ποιους λόγους τα γονίδια του σκύλου τους πρέπει να συνεχίσουν να ζουν.Ο νικητής του διαγωνισμού θα καταβάλλει μόνο το 30% για την κλωνοποίηση του σκύλου, η οποία ανέρχεται περίπου στα 100.000 δολάρια, ενώ το υπόλοιπο κόστος θα το αναλάβει η εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά την κλωνοποίηση, η διαδικασία έχει ως εξής: οι ερευνητές της Sooam θα κάνουν βιοψία ώστε να πάρουν ένα βιώσιμο δερματικό κύτταρο από τον σκύλο που θα επιλεγεί.

Ύστερα θα τοποθετήσουν το DNAτου σκύλου – νικητή στο ωάριο άλλου σκύλου, από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί το γενετικό υλικό, και θα εμφυτεύσουν το έμβρυο στη μήτρα της σκυλίτσας που θα παίξει τον ρόλο της παρένθετης μητέρας.

Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, δυο μήνες μετά την εμφύτευση του εμβρύου θα γεννηθεί το κλωνοποιημένο κουταβάκι.

Η πρακτική εγείρει ηθικά ζητήματα, ενώ πολλοί ανησυχούν για την τύχη των σκύλων που δίνουν τα ωάριά τους αλλά και εκείνων που χρησιμοποιούνται για να γεννήσουν το κλωνοποιημένο έμβρυο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η Νότιος Κορέα έχει χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο, συγκριτικά με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα