Αρχική iHunt.gr Ε’ ΚΟΗ : Μηνύσεις για λαθροθηρία σε αρχαιολογικό χώρο και για καρτέρι μπεκάτσας

Ε’ ΚΟΗ : Μηνύσεις για λαθροθηρία σε αρχαιολογικό χώρο και για καρτέρι μπεκάτσας

από iHunt Team
15259297_1350421754971067_3661333505062230562_o

demobannerΣε τρία διαδοχικά περιστατικά παράνομης άσκησης θήρας επιλήφθηκε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις στην ΠΕ Ιωαννίνων.

Στην πρώτη περίπτωση, την περασμένη Κυριακή, η υπηρεσία ενημερώθηκε, ότι ασκούνταν θήρα τριχωτών θηραμάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου της Καστρίτσας της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και εντόπισαν δύο άτομα να ασκούν θήρα εντός του αρχαιολογικού χώρου, που ορίζεται ως χώρος απαγόρευσης για την άσκηση θήρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην Τ.Κ Δροσοχωρίου του Δήμου Ιωαννιτών, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι μπεκάτσας) πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου, κάτι που απαγορεύεται και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση,
όπως και για το ότι δε διέθετε άδεια θήρας.

Τέλος, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της Τ.Κ Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου, απογευματινές ώρες, σε σήμα στάσης σε διερχόμενο Ι.Χ εντόπισε στη θέση του συνοδηγού, ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που περιείχε στη θαλάμη του τρία φυσίγγια και ήταν εκτός θήκης.

Σε βάρος του οδηγού και κατόχου του όπλου υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη μεταφορά όπλου.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα