Αρχική » Grid with Sidebar » Ε. Μεϊμαράκης : Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη θήρα

Ε. Μεϊμαράκης : Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη θήρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
“Το κυνήγι δεν είναι μέρος του προβλήματος της φύσης αλλά είναι μέρος της λύσεώς του”. Η φράση αυτή που ειπώθηκε από τον Σταύρο Δήμα κατά την, αποδεκτή από όλους, επιτυχημένη θητεία του ως επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος, πιστεύω πως αποτυπώνει την πραγματικότητα.
 
Μια πραγματικότητα που δυστυχώς ορισμένοι δεν θέλουν να βλέπουν για λόγους θεωρώ επικοινωνιακούς. Διότι είναι πιο εύκολο να επικρίνει κανείς και να καταγγέλλει οτιδήποτε παρά να προσπαθεί να εφαρμόσει κανόνες που θα συμβάλλουν στην προστασία της φύσης και γενικότερα του πλανήτη που είναι το σπίτι μας. Το σπίτι όλων μας.
 
Το σπίτι που όλοι πρέπει να προστατεύσουμε και που θεωρώ πως στη χώρα μας οι κυνηγοί, στην πλειοψηφία τους, αυτό το κάνουν πράξη. Και το λέω αυτό διότι γνωρίζω πως έχουν προχωρήσει σε έργα όπως για παράδειγμα η δημιουργία εκτροφείων θηραμάτων, η υλοποίηση σποράς σε εκατ. στρέμματα, η κατασκευή δεξαμενών-ποτίστρων κ.α. Γνωρίζω πως εκπονούνται μελέτες, όπως γνωρίζω και πρέπει αυτό να γίνει γνωστό στους περισσότερους ότι έχει δημιουργηθεί από τις ΚΟ η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που υλοποιεί σημαντικό έργο.
 
Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι στην Ελλάδα οι κυνηγοί τηρούν τους κανόνες στην πλειοψηφία τους, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν την απαραίτητη επιστημονική γνώση.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη θήρα. Τη στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιπες χώρες έχουν αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα μέχρι και καταδίκες.
 
Όλα αυτά και πολλά ακόμη οδηγούν στο συμπέρασμα πως το έργο των ΚΟ αφορά σε μια σειρά πράξεων πολύπλευρης δράσης. Δράσης που επεκτείνεται πέρα από την κυνηγετική δραστηριότητα και προσφέρουν στο σύνολο. Ειδικά δε στην ευρύτερη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προστασία της φύσης, του περιβάλλοντος και τελικά του ίδιου του πλανήτη.
 
Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ