Αρχική iHunt.gr Ηλεκτρικό pick-up για τις ΗΠΑ ετοιμάζει η Volkswagen

Ηλεκτρικό pick-up για τις ΗΠΑ ετοιμάζει η Volkswagen

από iHunt Team

Πολύ κοντά στην απόφαση για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού pick-up για την αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται η Volkswagen σύμφωνα επίσημη πηγή της VW Αμερικής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Volkswagen Αμερικής, Hein Schafer δήλωσε πως η ευελιξία της αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB θα επέτρεπε στην VW την επέκταση και προσαρμογή της ηλεκτρικής γκάμας της στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε αγοράς.

Στις ΗΠΑ επομένως που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την κατηγορία των pick-up θα ήταν απολύτως λογικό να λανσαριστεί ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Schafer σημείωσε πως η MEB είναι σε θέση να λειτουργήσει σαν βάση για τη δημιουργία ενός μεσαίου ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερου pick-up. Ωστόσο τόνισε πως όταν η εταιρία αποφασίσει την εξέλιξη ενός μεγάλου SUV θα είναι απόλυτα φυσιολογικό αν αποφασιστεί και η δημιουργία ενός πολύ μεγάλου pick-up το οποίο σίγουρα θα είχε απήχηση στις ΗΠΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ένα τέτοιο μοντέλο από την VW καθώς το 2020 ο Thomas Ulbrich, μέλος του ΔΣ της εταιρίας και υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση είχε δηλώσει πως οι πιθανότητες για ένα τέτοιο μοντέλο είναι αρκετές με βάση τα αποτελέσματα προϊοντικών ερευνών της εταιρίας. Προς το παρόν η αμερικάνικη αγορά έχει υποδεχθεί το ID.4 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως το ηλεκτρικό van ID.Buzz θα προστεθεί στην γκάμα το 2023.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα