Αρχική iHunt.gr Ημεριδα για τις επιπτωσεις απο τις φολες

Ημεριδα για τις επιπτωσεις απο τις φολες

από iHunt Team
lykos

demobanner

 Πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις για τα ζώα και τη δημόσια υγεία

 

«Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων έχει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις για την άγρια ζωή, τα οικόσιτα ζώα και τη δημόσια υγεία». Αυτό ανέφερε από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, ο Λάζαρος Γεωργιάδης, διευθυντής προγραμμάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο πλαίσιο ημερίδας για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή.

 Το θέμα της εκδήλωσης είχε τίτλο: «Διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων», στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων και έχει διάρκεια 5 χρόνια. 

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μελισσοκόμων και των κτηνοτρόφων του νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων, που επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιείται στην περιοχή και τις παροχές προς τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που συμμετέχουν, με σκοπό την ομαλή συμβίωση τους με την άγρια ζωή και την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. 
Πηγή : newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα