Αρχική iHunt.gr ΗΠΑ : Έκπληκτοι οι επιστήμονες από τον εντοπισμό δικέφαλου ελαφιού

ΗΠΑ : Έκπληκτοι οι επιστήμονες από τον εντοπισμό δικέφαλου ελαφιού

από iHunt Team
e6a67b305afa40b9d88f1661ed22b99d

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η εύρεση του δικέφαλου ελαφιού προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν κάτω από ποιες συνθήκες γεννήθηκε με αυτό τον τρόπο.
 
Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκε ένας συλλέκτης μαιταριών στην αμερικανική ενδοχώρα, καθώς εντόπισε το άψυχο σώμα ενός δικέφαλου ελαφιού.
 
Το ελάφι βρισκόταν ξαπλωμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, ενώ το σώμα του που ήταν ακόμη ζεστό, υποδήλωνε πως μερικές στιγμές πιο πριν το θηλαστικό βρισκόταν εν ζωή.
 
Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας της Μινεσότα, οι οποίες περισυνέλεξαν το ζώο και το μετέφεραν στα εργαστήριά τους για περαιτέρω μελέτη.
 
20ebdbe75afa12abd88f4f14e0f12dd9
 
Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια δείγματα «τερατογεννέσεων» στην άγρια φύση, ενώ η μοναδικότητα του ευρήματος έγκυται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες μπορούν να εξετάσουν το γενετικό υλικό του ζώου, καθώς σε άλλες περιπτώσεις επρόκειτο είτε για προφορικές αναφορές κυνηγών είτε για τα απομεινάρια των ζώων καθώς είχαν καταναλωθεί από άλλα πτωματοφάγα ζώα.
 
Πλέον, το δικέφαλο ελάφι βρίσκεται στην κατάψυξη του κέντρου μελέτης άγριας ζωής της Μινεσότα, με τους ειδικούς να προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο το ελάφι γεννήθηκε με δύο κεφάλια.
 
Η ηλικία του προσδιορίστηκε σε μερικούς μόνο μήνες (ίσως και λιγότερο), ενώ από την εξέτασά του διαπιστώθηκε πως έφερε δύο ξεχωριστά κεφάλια και λαιμούς, αλλά και δύο σπλήνες, συκώτια και στομάχια.
 
Ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί αρκετές φορές από κυνηγούς ή αγρότες, ενώ οι επιστήμονες ανέφεραν  ότι το προσδόκιμο ζωής των θηλαστικών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ μικρό.

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα