Αρχική iHunt.gr ΗΠΑ: Κυνηγοί σκότωσαν 207 αρκούδες σε μία ημέρα

ΗΠΑ: Κυνηγοί σκότωσαν 207 αρκούδες σε μία ημέρα

από iHunt Team
black_bear

demobanner

Αμέσως μετά την άρση απαγόρευσης του κυνηγιού στην Φλόριντα των ΗΠΑ, κυνηγοί σκότωσαν 207 αρκούδες μέσα σε μία ημέρα!
 
Συγκεκριμένα 99 αρκούδες σκοτώθηκαν στην κεντρική Φλόριντα, 12 στη βόρεια Φλόριντα, 15 στη νότια πλευρά της πολιτείας και 81 αρκούδες σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό κομμάτι. Το κυνήγι αναμένεται να συνεχιστεί στις περιοχές που δεν έχουν φθάσει ακόμα το όριο που τέθηκε από την Επιτροπή Διατήρησης Άγριας Ζωής της πολιτείας.
 
«Ο στόχος της άρσης της απαγόρευσης είναι η σταθεροποίηση του αυξανόμενου πληθυσμού», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σούζαν Σμιθ. «Όταν θέσαμε το στόχο, αφήσαμε αρκετό περιθώριο καθώς αναγνωρίζουμε ότι οι κυνηγοί μπορεί να υπερβούν τον επιθυμητό αριθμό», πρόσθεσε.
 
Το κυνήγι θα ολοκληρωθεί μόλις θανατωθούν συνολικά 320 αρκούδες. Κάθε κυνηγός έχει προθεσμία 12 ώρες να παρουσιάσει το πτώμα της αρκούδας που σκότωσε στους υπευθύνους.
Οι αρχές υπολογίζουν ότι υπάρχουν περίπου 3000 σε διάφορα μέρη της Φλόριντα, ενώ τη δεκαετία του 1970 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 300.
 
Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν υπάρξει εκατοντάδες περιστατικά θέασης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σοβαρών επιθέσεων σε ανθρώπους. Οι αρκούδες είναι επίσης υπεύθυνες για το θάνατο πολλών κατοικίδιων ζώων, κυρίως σκύλων.
 
Η πολιτεία ωστόσο υπογραμμίζει πως το πρώτο κυνήγι αρκούδας μετά από 21 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες επιθέσεις. Μια ομάδα ακτιβιστών κατέθεσε αγωγή για να σταματήσει την άρση του κυνηγιού, για λόγους ανεπαρκούς επιστημονικής αιτιολόγησης από τις αρχές, αλλά απορρίφθηκε από το δικαστήριο.
 
Πηγή: http://www.skai.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα