Αρχική » Grid with Sidebar » Η αρχή του τέλους για το Κυνήγι;

Η αρχή του τέλους για το Κυνήγι;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν υλοποιεί τους διακηρυγμένους στόχους και το πρόγραμμα της, σε όλα τα υπόλοιπα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εκτός από το κυνήγι.

SVESTONOF

Με τη συνδρομή των Οικολόγων Πράσινων και του αρμόδιου υφυπουργού κου Τσιρώνη σπεύδει να κάνει πράξει τις προεκλογικές τους υποσχέσεις που ήταν σαφέστατες.

«Ο περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά»
«Η δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής»

Μερικοί από εμάς τους κυνηγούς, ίσως και οι περισσότεροι, θελήσαμε να πιστέψουμε και ελπίζαμε ότι όλα αυτά  τα προεκλογικά δεν θα εφαρμοστούν. Φρούδες ελπίδες ήταν τελικά  και καραμέλες στις τσέπες των αφελών για άγρα ψήφων.

Από αυτά που μαθαίνουμε μέχρι τώρα, ο κος Τσιρώνης φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει στο συστηματικό ξήλωμα του κυνηγιού. Δεν θα έχουμε ένα απότομο τέλος, αλλά θα προσαρμοστούμε σιγά-σιγά, κάπως σαν τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες  και σε 2-3 χρόνια θα είναι πιά κατορθωτός ο διακηρυγμένος στόχος των συνιστωσών που τους αναθέσαμε την διακυβέρνηση της χώρας.  «Μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ως απώτερο στόχο και ευχή θέτει την κατάργηση του κυνηγιού».

Το ότι ο περιορισμός και η κατάργηση του κυνηγιού θα επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων του κράτους, θα αυξήσει την ανεργία και θα επιτείνει ακόμη περισσότερο την οικονομική ασφυξία κράτους και πολιτών είναι δευτερεύον για τους ιδεολόγους αντικυνηγούς.

Οι περικοπές, χρονικές και χωρικές, του κυνηγιού που προετοιμάζουν ο αρμόδιος υφυπουργός ΥΠΑΑ κος Τσιρώνης και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, δεν είναι απλές περικοπές.

Στοχεύουν πολύ μακρύτερα. Ουσιαστικά αποδομούν αγώνες και συνεχόμενες προσπάθειες ετών των κυνηγών με επιστημονικά στοιχεία έτσι ώστε  να μπούν οι βάσεις του τελικού ξηλώματος του κυνηγιού.

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η εισαγωγή. Το κυρίως πιάτο θα έρθει στη συνέχεια, μόλις χωνέψουμε τις περικοπές αυτές και αποδεχτούμε ως κυνηγοί την νέα τάξη πραγμάτων.

Θα τους αφήσουμε;

Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

Σήμερα κιόλας πρέπει να αντιδράσουμε. Όχι μόνο η ηγεσία μας που θα πρέπει να ετοιμάζεται για δυναμικές αλλά και εξωσυμβατικές δράσεις. Πρωτίστως πρέπει να κινηθούν όλοι όσοι προεκλογικά καθησύχαζαν τους κυνηγούς ότι η σωτηρία του κυνηγιού θα έρθει από τους Οικολόγους Πράσινους.

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν, παίζουν πολιτικά παιχνίδια στηρίζοντας τον κο Τσιρώνη και την παρέα του, ή έχουν άλλα κρυφά συμφέροντα, μπορούν να κλείσουν τα μάτια , τα αυτιά και το στόμα τους μπροστά στα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο και σε λίγο θα τα βρούμε μπροστά μας.

Αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην αρχή του τέλους του Κυνηγιού που προετοιμάζει συστηματικά ο κος Τσιρώνης και οι διάφορες μονομελείς συνιστώσες, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και οργανωμένα.

Θα καταφέρουμε να βάλουμε τέλος στα σχέδια αυτά ή θα κλαίμε την μοίρα μας κατηγορώντας αλλήλους ;

 
Le Chasseur
 
 
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ