Αρχική iHunt.gr Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Κρήτη – Πρωτοφανείς εικόνες

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Κρήτη – Πρωτοφανείς εικόνες

από iHunt Team
skoni-thumb-large

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη όπου ένα πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
 
Οι εικόνες θα μπορούσαν να παραπέμπουν ακόμα και στην έρημο Σαχάρα μετά από αμμοθύελλα, καθώς σε πολλά σημεία, όπως αναφέρει το cretalive, η ορατότητα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.
 
Μεγάλα ποσοστά καταγράφει η σκόνη στην Κρήτη
 
Επίσης μεγάλες τιμές καταγράφουν τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, λόγω της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική με τον κ. Λέκκα να αναφέρει ότι έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος.
 
 
Ηράκλειο Κρήτης – Πηγή φωτό: cretapost.gr
 
 
Ηράκλειο Κρήτης – Πηγή φωτό: cretapost.gr
 
 
Ανάλογη εικόνα και στα Χανιά
 
Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερα δυσμενείς, λόγω των ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, των υψηλών θερμοκρασιών σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης, καθώς και της σημαντικής μεταφοράς σκόνης. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες οφείλονται στην κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τις ακτές της Αφρικής στην περιοχή του Β. Ιονίου περνώντας δυτικά της Κρήτης.
 
 
Φωτογραφία από το λιμάνι των Χανίων Πηγή: zarpanews.gr
 
Συνοδεύεται και από μία αρκετά έντονη θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθώς και από σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, που επικαλείται το zarpanews.
 
Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα