Αρχική iHunt.gr Η διατροφικη αξια των θηραματων

Η διατροφικη αξια των θηραματων

από iHunt Team
woldboar

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

 

SVESTONOF

H σημαντική διατροφική αξία των θηραμάτων, ημέρα με την ημέρα αναγνωρίζεται, καθώς ο βιομηχανικός πολιτισμός έχει ανατρέψει τη φυσική διατροφική αλυσίδα, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα (διοξίνες, τρελές αγελάδες, κ.ά.).

Όπως τα περισσότερα από τα αγαθά έτσι και το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλέον χαρακτηρίζονται ως «μάζα παραχθείσα». Στα ζώα που ανατρέφονται στα εργοστάσια δίνονται τροφές χαμηλού κόστους με κύριο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας – στρατηγική που παραβιάζει τη φυσιολογική εξέλιξη των ζώων και των πτηνών – με αποτέλεσμα το κρέας, τα αβγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται από αυτά να έχουν χαμηλότερη θρεπτική αξία έναντι αυτών που διατρέφονται φυσικά.

Κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθεί ότι μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε ότι το κρέας των ζώων των εκτροφείων περιέχει περισσότερο λίπος, περισσότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα και περισσότερες θερμίδες, ενώ επίσης υπολείπεται σε βιταμίνη Ε, διάφορες βασικές βιταμίνες (όπως η β-καροτίνη) και Ω-3 λιπαρά οξέα. Με λίγα λόγια πρέπει να τονίσουμε ότι η «πρόοδος» στις μεθόδους εκτροφής έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή τροφίμων «κατώτερης ποιότητας».

Τα θηράματα είναι η τελευταία άγρια και αυθεντική απάντηση σε μια χαμηλών θερμίδων και καλά ισορροπημένη διατροφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον τα περισσότερα θηράματα εκτρέφονται σε συνθήκες ελευθέρας βοσκής, που σημαίνει ότι μπορούμε να τα βρούμε στ μεγάλα Σούπερ Μάρκετ ή να απευθυνθούμε στις εξειδικευμένες φάρμες που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Βασικό είναι ότι τα θηράματα αποτελούν μία τροφή πλούσιας διατροφικής αξίας, χαμηλή στη χοληστερόλη, υψηλή στην πρωτεϊνική και θρεπτική αξία και με θαυμάσια γεύση.

Τέλος ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των καταναλωτών θα ήθελα να αναφέρω ότι το κρέας που προέρχεται από κυνήγι ή βοοειδή ελευθέρας βοσκής είναι ιδανικό για την υγεία του ανθρώπου. Περιέχουν τα ποσά και τα είδη θρεπτικών ουσιών που το σώμα μας “αναμένει” να ταϊστεί. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διάφορων ασθενειών σας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της καρδιαγγειακής πάθησης, και του καρκίνου. Μόνο προσοχή πρέπει να υποδείξουν οι καταναλωτές που έχουν αυξημένη τιμή ουρικού οξέος.

Πηγή : medidiatrofi.gr

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα