Αρχική iHunt.gr Η ενημέρωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς τους Υπουργούς και τους 300 της βουλής

Η ενημέρωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς τους Υπουργούς και τους 300 της βουλής

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε μια ακόμα εκτενή ενημέρωση προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων, τους αρμόδιους Υπουργούς και τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η ΚΣΕ, στα πλαίσια της συνεχούς πληροφόρησης που παρέχει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, προ και μετά το Lockdown.

Στην τελευταία ενημέρωση επικαιροποιούνται όλα τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αναφορικά με το κυνήγι και το εκάστοτε ισχύον καθεστώς καραντίνας.

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

ΔΕΙΓΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Αξιότιμε/η…….,

η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, κατανοούν απολύτως τις έκτακτες συνθήκες και το «δίκαιο της ανάγκης» που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης έναντι της δημόσιας υγείας και της υπόλοιπης κοινωνίας, η Κ.Σ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στις προσπάθειες για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας.

Ελπίζαμε, ωστόσο, ότι μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα διευθετούσε και θα ρύθμιζε επί το ορθότερο τον άδικο και μονομερή αποκλεισμό που υφίστανται οι κυνηγοί από τα μέτρα της καραντίνας, έναντι όλων των άλλων πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου και μας προκαλεί πραγματική εντύπωση ότι αυτό δεν έχει γίνει, σε αντίθεση με ΟΛΕΣ, σχεδόν, τις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου η κυνηγετική δραστηριότητα εξαιρέθηκε από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Για άλλη μία φορά υπενθυμίζουμε ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

 • Αυστρία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί και το κυνήγι διεξάγεται κανονικά, με την τήρηση μέτρων προφύλαξης (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m, απολύμανση)
 • Βέλγιο: Από τον Οκτώβριο, το κυνήγι διεξάγεται κανονικά σε ομάδες έως 4 ατόμων.
 • Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Δεν θεσπίστηκαν περιορισμοί.
 • Βουλγαρία: Δεν θεσπίστηκαν περιορισμοί.
 • Γαλλία: Επιτρέπεται για λόγους διαχείρισης το κυνήγι αγριόχοιρου και άλλων μεγάλων τριχωτών θηραμάτων, όπως και σε είδη που δύναται να προκαλέσουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή.
 • Γερμανία: Αν και λόγω του Ομοσπονδιακού συστήματος ισχύουν διαφοροποιήσεις σε κάθε ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, γενική γραμμή είναι το κυνήγι να επιτρέπεται, με την τήρηση των μέτρων υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Δανία: Το κυνήγι επιτρέπεται, με περιορισμούς στην κινητικότητα των κυνηγών μεταξύ Περιφερειών, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε εβδομάδας.
 • Εσθονία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου.
 • Ηνωμένο Βασίλειο: Υπάρχει απαγόρευση 05/11-02/12/2020. Επιτρέπεται, όμως, ο έλεγχος μέσω της θήρας, συγκεκριμένων ειδών που θα μπορούσαν να απειλήσουν την αγροτική δραστηριότητα.
 • Ισλανδία: Το κυνήγι επιτρέπεται, με περιορισμούς στη μετακίνηση μεταξύ των περιφερειών.
 • Ισπανία: Επιτρέπεται το κυνήγι, με περιορισμούς στη μετακίνηση μεταξύ περιφερειών.
 • Ιταλία: Χωρίζεται σε 3 ζώνες περιοχών (κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο). Στο κίτρινο δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, στο πορτοκαλί το κυνήγι επιτρέπεται μόνο τοπικά, στο κόκκινο δεν επιτρέπεται.
 • Κροατία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου. Πρέπει, φυσικά, να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Κύπρος: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου. Οι κυνηγοί εξαιρούνται από όλους τους περιορισμούς μετακίνησης, με υποχρέωση τους να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.
 • Λετονία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου. Οι κυνηγοί πρέπει απλώς να συμμορφώνονται με όλα τα πρότυπα ασφάλειας.
 • Λιθουανία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου, παρά μόνο οι ομάδες να μην αριθμούν περισσότερα από 5 άτομα.
 • Λουξεμβούργο: Η κυνηγετική δραστηριότητα επιτρέπεται, με τη λήψη προληπτικών μέτρων υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m κλπ)
 • Μάλτα: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου
 • Μαυροβούνιο: Δεν υπάρχουν περιορισμοί κυνηγίου.
 • Νορβηγία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η γενική σύσταση είναι να αποφεύγονται συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων (σε ιδιωτική κατοικία), ή 20 ατόμων σε υπαίθριο χώρο.
 • Ολλανδία: Το κυνήγι επιτρέπεται σε ομάδες των 4 ατόμων, ή από μέλη της ίδιας οικογένειας. Πριν και μετά το κυνήγι, οι κυνηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.
 • Ουγγαρία: Η κυνηγετική δραστηριότητα επιτρέπεται για τους κυνηγούς μεταξύ 5π.μ.- 8μ.μ.
 • Πολωνία: Επιτρέπεται το ατομικό κυνήγι χωρίς περιορισμούς.
 • Πορτογαλία: Στις 7 Νοεμβρίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι 121 από τις 170 περιφέρειες της χώρας. Σε αυτές τις περιφέρειες το κυνήγι απαγορεύτηκε τα επόμενα σαββατοκύριακα για όλα τα είδη, εκτός από τους αγριόχοιρους. Στις υπόλοιπες περιφέρειες το κυνήγι συνεχίζεται κανονικά.
 • Ρουμανία: Το ατομικό κυνήγι επιτρέπεται, καθώς και το ομαδικό μέχρι 10 άτομα.
 • Σερβία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι κυνηγοί πρέπει απλώς να συμμορφώνονται με τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Σλοβακία: Οι κυνηγοί εξαιρούνται από τους γενικούς περιορισμούς μετακίνησης, που ισχύουν για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το κυνήγι επιτρέπεται με προσοχή στα μέτρα υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, ελάχιστη απόσταση 2 m).
 • Σλοβενία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι κυνηγοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν και να κυνηγούν, εφόσον συμμορφώνονται με τα μέτρα υγιεινής(απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Σουηδία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι κυνηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Τσεχία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το κυνήγι επιτρέπεται και ως προς την ατομική, και ως προς την ομαδική μορφή του. Πρέπει, φυσικά, να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής (απολύμανση, μάσκα προσώπου, απόσταση 1,5m).
 • Φινλανδία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση της θήρας.

 

Όλες αυτές οι χώρες της Ευρώπης, κάνουν το ίδιο πράγμα που έγκαιρα η Κ.Σ.Ε. είχε υποδείξει και προς τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, τόσο πριν, όσο και μετά το τοπικό λοκ ντάουν (lockdown).

Στις παραπάνω χώρες οι αρμόδιοι φορείς έχουν κατανοήσει ότι το κυνήγι είναι μία υπαίθρια και μοναχική δραστηριότητα, χαμηλού κινδύνου ως προς τη διασπορά του κορωνοϊού.

Επίσης, το κυνήγι είναι αποτελεσματικό «εργαλείο» για τη διαχείριση της άγριας πανίδας, και παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και υγείας (λύσσα, Γρίπη των Πτηνών, Αφρικανική πανώλη των χοίρων).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμβολή της θήρας στον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην Ευρώπη, όπου οι κυνηγοί παρέχουν υπηρεσίες τόσο στο οικοσύστημα, όσο και στην κοινωνία.

Για μία ακόμα φορά θυμίζουμε ότι, ο έλεγχος και η διαπίστωση της σκοπιμότητας μετακίνησης των κυνηγών, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

Οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπούμε, παρακολουθούν και αναμένουν με ενδιαφέρον τις ενέργειες σας, προς άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών που ισχύουν στη χώρα μας, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Σχετικά Άρθρα

14 σχόλια

Ζαφειριος .βαμβακουσης 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:55

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΙΑ…!!!!! ΠΡΑΞΕΙΣ..!!!!! .ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ. 180000χιλ.ΚΥΝΗΓΩΝ…ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΣΧΟΛΙΑ…..!!! ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ. ΚΑΤΙΝΕΣ…..!!!!!

Παπαδόπουλος Στυλιανός 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:58

Να ακολουθηθεί η δικαστική οδός. Ασφαλιστικά μέτρα

Ηλιας 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:10

ΤΡΑΓΗΚΟΙ….ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ..

Παναγιώτης Πατσουρος 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:27

Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι είναι επικίνδυνοι…..

Παναγιώτης Παντελακης 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:25

Καραγκιοζιλικι από όλες τις μπάντες!Μόλις ανακοίνωσαν ουσιαστικά συνέχιση της παρούσας κατάστασης μέχρι 7 Ιαν.Χαθηκε ολοτελα η χρονιά για λαγό,αγριόχοιρο,υδρόβια, σχεδόν ξεκληρίστηκε για φάσσα και μπεκάτσα και αν μένει κάτι στον ορίζοντα είναι κανένα τσιχλοκοτσυφο.Ευγε στην ΚΣΕ!Κανένα σχέδιο δεν είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο που ζούμε,συνεχίζουμε να γλυφουμε κώλους μπας και μας πετάξουν κανένα ψίχουλο (κυνήγι εντός νομού) και μας “συνδέουν με Καιρο” κανονικοτατα οι πολιτικοί μας.Πραγματικοι τραγικοί και ανεπαρκείς και οι μεν και οι δε.Μετα και το φετινό καζο που πέσαν τελείως οι μάσκες των συγκοινωνούντων δοχείων πολιτικών,ΚΣΕ,Ομοσπονδιών μάλλον ήρθε η ώρα, για μένα τουλάχιστον να χαιρετίσω απογοητευμένος πια το κυνηγι μετά από 30 περίπου περίπου χρόνια εκ των οποίων τα τελευταια 10 κρατήθηκαν όπως και πολλοί άλλοι με νύχια και με δόντια και θυσιες.Το μονο που μένει είναι να δω και τις άθλιες ΚΣΕ και ομοσπονδίες να αυτοδιαλυονται όταν για να μας χρυσωσουν το χάπι οι κυβερνώντες θα νομοθετήσουν ισχυ της άδειας 20-21 τουλάχιστον μέχρι 31-12-21,κοινώς ξαφνικό οικονομικό θάνατο.Ας κάτσουν οι κυνηγοπατερες να γλύφουν βρώμικους κώλους, εγώ προτιμώ να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου.Αντε γεια καραγκιοζηδες (αν και προσβάλλω τον καραγκιόζηδες)…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:41

ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΤΕΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:56

Τα κροκόδειλια δάκρυα της Κ. Σ. Ε δεν μας συγκινούν πλέον, χορτάσαμε ψέματα,πιστεύω ότι ήταν προαποφασισμενη η απαγόρευση του κυνηγίου πολύ νωρίτερα και η Κ. Σ. Ε ήταν ενήμερη… κυνηγοί ξεκινάτε το πλέξιμο και την ραπτική…. αυτοι θα το καταργήσουν το κυνήγι εκεί το πάνε.

Γρηγορης 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:06

Τα λόγια είναι πλέον περιττά. Από δω και μπρος πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές να ζήσουν ένα διαρκή εφιάλτη μήπως και καταλάβουν με ποιους τα έβαλαν. «Κυνηγήστε» τους όπου και όπως μπορείτε για να μάθουν να μη μας κοροϊδευουν. Η απαγόρευση του κυνηγιού δεν είναι ιδεοληψία του κάθε τυχόντα Χαρδαλιά που σε μια νύχτα βρέθηκε σε θέση ισχύος αλλά κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού (ο Θεός να τον κάνει). Άντε να σας δω λεβέντες βουλευτάδες πως θα ξανά περάσετε από τα χωριά μας και με τι μούτρα θα κυκλοφορείτε μετά από τόση κοροϊδία. Φτάνει ως εδώ…

Σταύρος 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:36

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας συνάδελφοι πρόκειται για κοματοσκυλα της ΝΔ που μας εκπροσώπουν κ μη περιμένετε τίποτα απο δαύτους…. Αλλά θέλουν φτύσιμο κ οι κυνηγοπατερες κ οι βουλευτές… Ξεφτίλες είναι τίποτα παραπάνω ας παραιτηθούν ΚΣΕ κ τρίχες…. Απλώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ

ΝΙΚΟΣ 7 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:53

Πάρτε το παραπάνω κείμενο σαν ΚΣΕ και απευθυνθείτε ποιο ψηλά από κ Χαρδαλια κ πρωθυπουργό αφού με αυτούς δεν βγάζετε άκρη ! Αλώστε είμαστε μέλη της FACE χρησιμοποιείστε τούς { εάν γίνεται } ή κάντε καταγγελία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ! Ιδαίες διάφορες άλλα κατά πόσο ικανές να γίνουν δεν ξέρω. Νομικούς η ΚΣΕ δεν έχει κ αν όχι δεν είναι δύσκολο να βρεις αρκεί να θέλεις να διεκδικήσεις το δίκιο σου . Εκτός και αν δεν θέλει για λογούς που εμείς δεν ξέρουμε κ μένει σε τέτοιου είδους δηλώσεις – ανακοινώσεις μόνο για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της . Δυστυχώς αυτή δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση της ατεκμηρίωτης απόφασης απαγόρευσης !

Γιάννης 8 Δεκεμβρίου, 2020 - 09:45

Σκατα είναι το κράτος κ φτυάρι η ΚΣΕ. Όλοι αυτοί τις ΚΣΕ και των ομοσπονδιών πρίν λίγα χρόνια πολιτευοταν με την νεα δημοκρατία.αλλος για βουλευτής,άλλος για νομάρχης και άλλος για δήμαρχος. Κ όλοι αυτοί σιγά μην δαγκωσουν το χέρι που τους ταιζει.πολυ σωστά τα είπε ο φιλαράκος σε προηγούμενο σχόλιο. Κρατηθηκαμε με νύχια και με δόντια μεσα στην κρίση και ήρθε ο καιρός να μην ξανά να βγάλουμε άδεια. Την Κυριακή πήρα 5 σκυλιά ποιντερ μετά από 1 μήνα κλειστά μέσα Κ χωρίς εκπαίδευση να τα πάω σε ζώνη εκπαίδευσης σκύλων.με σταμάτησε η στυνομια στο δρόμο μολις είδε την κουτα μεταφοράς. Του εξήγησα γιατί πάω κ που αλλά λέει έχουμε εντολή να γράφουμε κυνηγούς.μα δεν πηγαίνω κυνήγι Κ μου λέει εχεις κυνηγόσκυλα.

Παναγης 8 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:46

Εγωιστες ξεφτιλισμενοι συχαμενοι και γελοια υποκειμενα….Νσ δωσει γραμμη η κυνηγετικη ομοσπονδια κανενα ψηφο σε αυτους τους κυριους…το καπα μικρο…μας ειπε ο χαρδαλιαε οτι ολη η Ελλαδα ειναι στα σπιτια της και οτι ειναι λαθος μηνυμα να εχει εξω 180.000 κυνηγους…που ζεις ρε χαρδαλια? Ολη η Αθηνα εξω ειναι…2 εκατ στους δρομους ειναι…ελα εδω κεφαλονια που ειμαστε ενα ματσο ανθρωποι να δεις ποσοι κυκλοφορουν…μας περνας και για μαλακες…αυτο ειναι το χειροτερο το δραμα που λενε…κανενσς ψηφος σε σας και καμια ανοχη…ενα πρωην μελος και ψηφοφορος σας….η ομοσπονδια κοιμαται τον υπνο του δικαιου….ας οργανωσει με ολους τους κυνηγους περπατημα στο βουνο και ας βγουμε ολοι στα βουνα μια συγκεκρινη ωρα…ολοι!!!! Μια και το επιτρεπουν…Αγανακτιση και θυμος αλλα οταν ερθει η ωρα θα το πληρωσουν με το ιδιο νομισμα..

ηλιοπουλος κων 8 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:14

τους ψηφισαμε και τους μεν και τους δε τωρα το παθημα μαθημα!!!!!!

Νιλολαος 8 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:52

Θα τα πουμε οταν ερθη η ωρα σας, δοσιλογοι. Λυπαμε που ειμασται αφελης και πιστευουμε στους ψευτες. Αδειες θα το σκεφτουμε για του χρονου, ισως στο δασαρχειο να την βγαλουμε αν βγει ειδικος κωδικος μετακινησεις κυνηγων, γιατι τα ιδια θα εχουμε και του χρονου. Μας φαγατε και τα λεφτα λαμογια, ουστ βρωμιαρηδες

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα