Αρχική iHunt.gr Η Επιτροπή καλεί τη ΓΑΛΛΙΑ να σταματήσει τις παράνομες θηρευτικές μεθόδους

Η Επιτροπή καλεί τη ΓΑΛΛΙΑ να σταματήσει τις παράνομες θηρευτικές μεθόδους

από iHunt Team
the-hall-of-einar-0884

 Επιτροπή καλεί τη Γαλλία να επιληφθεί ορισμένων θηρευτικών πρακτικών που έχουν εγκριθεί στην επικράτειά της κατά παράβαση την ενωσιακής νομοθεσίας (οδηγία για τα πτηνά — οδηγία 2009/147/ΕΚ). Η Γαλλία επιτρέπει μη επιλεκτικές θηρευτικές πρακτικές, όπως είναι η κόλλα και τα δίχτυα, που δεν ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της εν λόγω οδηγίας. Τα κράτη μέλη μπορούν να παρεκκλίνουν από ορισμένες διατάξεις της οδηγίας, αλλά μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες δεν πληρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Επιτροπή ανησυχεί επίσης για την ευρεία και συνεχιζόμενη ανοχή και έγκριση της θήρας σταχτόχηνας (Anser anser) μετά την έναρξη της μετανάστευσής της στους τόπους αναπαραγωγής της, πρακτική που επίσης απαγορεύεται από την οδηγία για τα πτηνά. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή.

Η Γαλλία έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στις ανησυχίες της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα