Αρχική iHunt.gr Η Ε.Ε. προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση των μολύβδινων σκαγίων σε όλη την Ευρώπη

Η Ε.Ε. προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση των μολύβδινων σκαγίων σε όλη την Ευρώπη

από iHunt Team

Από το 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια  για την τροποποίηση του κανονισμού REACH με τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευε όλες τις χρήσεις πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο.Πλήρης απαγόρευση δηλαδή των μολύβδινων σκαγίων για τους κυνηγούς σε όλη την Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των υδροβιότοπων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της FACE. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Προέδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Κυνηγιού (FACE)  κ. Larsson :

«Η Ευρώπη χρειάζεται γρήγορα σαφή απάντηση για τους ισχυρισμούς περί κακής διαχείρισης. Ο βουλευτές των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσής καθώς και οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τον χειρισμό του προταθέντος σκληρού περιορισμού για τη χρήση μολύβδου βάσει του κανονισμού REACH.

Υποστηρίζεται ότι η ένωση Προστασίας της Φύσης μέσα στο πλαίσιο αυτό παραβίασε (Δείτε ΕΔΩ) τους κανόνες ενθαρρύνοντας τους εκπροσώπους του υπουργείου με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να προωθήσουν θετική γνωμοδότηση  για τη νομική πρόταση.

Ζήτησα επείγουσες συναντήσεις με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) βασίζεται σε ισχυρές αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και του κράτους δικαίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαδικαστικά σφάλματα σε θέματα που επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες και η Ευρώπη χρειάζεται έγκαιρη και σαφή απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η FACE συνεργάζεται στενά με τη Μονάδα Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε.».

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα