Αρχική iHunt.gr Η Θηροφυλακή των Κυνηγών συλλαμβάνει πουλοπιάστη στο μπαλκόνι του Τσιρώνη

Η Θηροφυλακή των Κυνηγών συλλαμβάνει πουλοπιάστη στο μπαλκόνι του Τσιρώνη

από iHunt Team
songbird-tar-sticks-615

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Προσοχή! Δεν είναι πλάκα, ούτε τρολάρισμα για τον Υπουργό ΠΕΚΑ εν όψει ανασχηματισμού. Ευτυχώς που έληξε και ο Εθνικός Διάλογος και δεν ήταν στο βήμα εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων να ζητά την κατάργηση της Θηροφυλακής των Κυνηγών. Την ίδια ώρα που Υπάλληλοι του Υπουργείου (Ναι, αυτού που προΐσταται ο ίδιος ο  κος Τσιρώνης)  ζητούσαν την συνδρομή… της Θηροφυλακής των Κυνηγών για να σώσουν τα αγριοπούλια στην ταράτσα του Υπουργείου. Αν  στο κτίριο αυτό διεξάγονταν κιόλας ο Εθνικός Διάλογος για το κυνήγι, τότε μόνο ο χορός του Ζαλόγγου θα είχε απομείνει να χορέψουν όλοι μαζί  οι συμμετέχοντες στο διάλογο, στην ταράτσα του Υπουργείου.
 
a
 
Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψει κανείς ή να γελάσει με το χάλι μας. Πλέον δεν υπάρχει καμιά σωτηρία για το κράτος αυτό. Σε κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία… Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (αυτό μας μάρανε), κάποιος έβαζε στην ταράτσα παγίδες με κλουβιά και έπιανε  μικροπούλια. Η δε αρμόδια Υπηρεσία Δασών, αυτή που είναι αρμόδια για τη θηροφύλαξη , ζήτησε από την Θηροφυλακή των κυνηγών να λύσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
 
Ευτυχώς για τα καημένα τα πουλάκια που δεν πρόλαβε να την καταργήσει ο κος Τσιρώνης και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
 
Αν το βλέπαμε σε ταινία, θα φεύγαμε αγανακτισμένοι από την αίθουσα στο σημείο αυτό και θα ζητούσαμε το εισιτήριο πίσω. Τόσο παρατραβηγμένο αστείο ούτε στο σινεμά δεν μπορεί να παιχτεί. Και όμως έγινε στα αλήθεια, 
 
Σε κτίριο του Υπουργείου. Αυτού που έχει αρμοδιότητα να προστατεύει το περιβάλλον και τα άγρια ζώα. 
 
Που προΐσταται των Δασικών Υπηρεσιών με χιλιάδες δασοφύλακες, δημόσιους κατήγορους και ανακριτικούς υπαλλήλους. 
 
9
 
Που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και όχι στα Τζουμέρκα ή στα Άγραφα, στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου κατοικοεδρεύουν κιόλας δεκάδες  ΜΚΟ υπεύθυνες για την σωτηρία πτηνών και θηλαστικών και εκατομμύρια ευρώ διατίθενται κάθε χρόνο για το σκοπό αυτό. 
 
Όλοι αυτοί δεν μπορούσαν να σώσουν  τα πουλάκια από τις παγίδες και έπρεπε να το  κάνει η κακιά θηροφυλακή των κυνηγών, που θέλουν κιόλας να την καταργήσουν . Αμ και αυτά τα έρμα τα ωδικά πτηνά ποιος τα είπε να κατευθυνθούν στην ταράτσα του Υπουργείου και στο κτίριο που προστατεύει την Βιοποικιλότητα; Νόμιζαν ότι θα είναι άβατο και θα γλυτώσουν. Ας πρόσεχαν ή ακόμη καλύτερα ας εντάσσονταν σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα προστασίας.
 
Πάντως  ξόβεργες στον ιστό της σημαίας του Υπουργείου  δεν  μπήκαν, αυτό είναι εξακριβωμένο και καρατσεκαρισμένο. Ούτε διαφημιστικές επιγραφές στην είσοδο του κτιρίου ότι πωλούνται ωδικά πτηνά στην ταράτσα του Υπουργείου υπήρχαν. Και αυτό είναι σίγουρο. Είχε κρατηθεί καλά μυστικό το σχέδιο σύλληψης των αγρίων πτηνών. Άντε τώρα να σκεφτεί κανείς πονηρός ότι είναι δυνατόν στην ταράτσα του υπουργείου προστασίας του Περιβάλλοντος θα μπουν ξόβεργες και παγίδες.
 
Εδώ έχουν  μερίδιο ευθύνης και τα ωδικά πτηνά. Τι διάολο ωδικά πτηνά είναι όταν δεν μπορούν να κελαηδήσουν και να ειδοποιήσουν ένα όροφο παρακάτω, ότι κάποιος στήνει ξόβεργες και κλουβιά στην ταράτσα. Πώς να αντιληφθούν οι άγρυπνοι φρουροί του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας ότι διαπράττεται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, μερικά μέτρα πιο ψηλά;
 
134
 
Και θέλουν όλοι αυτοί στο Υπουργείο, Κόμματα  Πράσινα , Κόκκινα και Οικολογικά, αλλά  και ολίγον αριστερά, ΜΚΟ, Σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, αρμόδιοι και αναρμόδιοι,  να πατάξουν κιόλας τη λαθροθηρία, αφού διαλύσουν την θηροφυλακή των κυνηγών. Όταν δεν μπορούν να φυλάξουν ούτε το κτίριο του Υπουργείου τους, με τι προσόντα θέλουν να αναλάβουν τα πραγματικά δύσκολα. Γίναμε ανέκδοτο διεθνώς.
 
Το ανέκδοτο με τον καημένο τον στρατιώτη Καραμήτρο  που βγήκε μπροστά στην αναφορά είναι γνωστό. Ένα παρόμοιο ανέκδοτο κυκλοφορεί εσχάτως και για μια χώρα στην Αφρική.
 
Μαζεύει  λοιπόν ένας πρωθυπουργός τους υπουργούς του, σε μια φαιδρή χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής  και ανακοινώνει. Όποιος  είναι ο Υπουργός, που είναι αρμόδιος για τη προστασία του Περιβάλλοντος και των ωδικών πτηνών, έχει υπηρεσίες φύλαξης, χιλιάδες  δασοφύλακες, το Υπουργείο του είναι  στη πρωτεύουσα της χώρας και στο  κτίριο αυτό δεν μπαίνουν παγίδες και ξόβεργες  για να συλλαμβάνουν κάποιοι πονηροί καρδερίνες και σπίνους, να κάνει ένα βήμα μπροστά. Μια και δεν είχε, ιδρυθεί  ακόμη χωροφυλακή της φύσης, όλοι περιμένουν τον Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος Καραμήτρο να κάνει το κρίσιμο βήμα. Έμπλεος ενθουσιασμού και άγνοιας αυτός  βγαίνει μπροστά. Που πάς ρε Καραμήτρο ακούγεται η αγριοφωνάρα του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ (έχουν και στην Αφρική τέτοια υπουργεία). 
 
Κόκκαλο ο Υπουργός… Μετά από αυτό, ως επιβράβευση, ο πρωθυπουργός τον αναβάθμισε στο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του. Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Αφρική με τον Υπουργό Καραμήτρο που ήταν Έλλην την καταγωγή και το όνομα. 
 
Και μπορεί ο κος Τσιρώνης να μην μπόρεσε να διαφυλάξει το κτίριο του Υπουργείου του από τους θρασύτατους παράνομους που έπιαναν άγρια ωδικά πτηνά στη ταράτσα, όμως με λίγη προσπάθεια ακόμη θα καταφέρει να διαλύσει την Θηροφυλακή των κυνηγών. Και αν αρχίσουν μετά να βάζουν ξόβεργες και κλουβιά μέχρι και μέσα στο γραφείο του, ποιόν θα φωνάξουν να μαζέψει τα κλουβιά και να συλλάβει τους δράστες;
 
Μόνο κουδούνια δεν κρέμασαν έξω από το Υπουργείο που προστατεύει την άγρια ζωή και την ..ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ οι παράνομοι.  Την κλιματική αλλαγή όμως της δώσαμε και καταλαβαίνει από σωτηρία.  
 
Κλείσιμο θέλει όλο το κράτος και αν μπορούν κιόλας να βρούν κάποιον να του το φορτώσουν ας το πουλήσουν μπίρ παρά, όχι σε 99 χρόνια που συμφώνησαν με τους θεσμούς, αλλά σε 99 ώρες. Όπως είναι επιπλωμένο και με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο όπως λέει και το άσμα του Αντύπα.
 
Δώστε το, ακόμη και τζάμπα το ρημάδι. Να γλυτώσουμε τουλάχιστον το ρεζιλίκι και εμείς και τα πουλάκια. Όσο για την κλιματική αλλαγή, θα την  υποστούμε και θα την αντέξουμε. Χειρότεροι από αυτούς που μπλέξαμε δεν μπορεί να είναι οι παγετώνες. Αυτοί εδώ κοντεύουν να μας ξεκάνουν. Από γέλια ή από κλάματα θα πάμε όλοι. Και από ξόβεργες τα ωδικά πτηνά στις ταράτσες των Υπουργείων.
 
 
Le Chasseur
 
 
 
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα