Αρχική iHunt.gr Η κριση χτυπησε και τον «Αρκτουρο»

Η κριση χτυπησε και τον «Αρκτουρο»

από iHunt Team
artkoyros

demobanner

 Τη δυσκολότερη περίοδο της 21χρονης λειτουργίας της δίνει η οικολογική οργάνωση και ζητά τη στήριξη του κόσμου για να συνεχίσει το έργο της.

 

Τη δική του μάχη για επιβίωση δίνει ο «Αρκτούρος», η οικολογική οργάνωση που ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο για την προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

 Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που διανύει, μάλιστα, ο «Αρκτούρος» συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσει το έργο του στο «φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

 

Οι άνθρωποι του «Αρκτούρου» καλούν παράλληλα τον κόσμο να βοηθήσουν στο έργο και τη μάχη που δίνει για την επιβίωσή του.

 

«Ο Αρκτούρος αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο Αρκτούρος διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης http://arcturos.wordpress.com. Σήμερα ο Αρκτούρος συνεχίζει να λειτουργεί με ίδιους πόρους τα μοναδικά πρότυπα Καταφύγια Αρκούδας και Λύκου, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα, το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού, της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, τον Κτηνιατρικό Σταθμό για την Περίθαλψη Τραυματισμένων Άγριων Ζώων, καθώς και δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.  

Συνεχίζει να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα, τον τερματισμό της αιχμαλωσίας τους σε ακατάλληλους ζωολογικούς κήπους. Το Σεπτέμβριο θα ζητήσει επίσημα τη μεταφορά των λύκων και των αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί.

 

Οι άνθρωποι του Αρκτούρου, απευθυνόμενοι σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο του και την προσπάθεια επιβίωσής του, τους καλούν να:

 

 -Επισκεφθούν τα πρότυπα Καταφύγια στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας.

  http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=26&Itemid

-Γίνουν μέλη του Αρκτούρου με 50 ευρώ το χρόνο ή δωρίσουν το ποσό που μπορούν να διαθέσουν.

 

-Υιοθετήσουν μία αρκούδα, ένα λύκο ή έναν ελληνικό ποιμενικό σκύλο. -Προμηθευτούν τα προϊόντα Αρκτούρος από το eshop και από τα NotosGalleries και Notos Home.

 -Γίνουν εθελοντές για την άγρια ζωή προσφέροντας το χρόνο τους για μερικές ημέρες στο Καταφύγιο με τις Αρκούδες και τους Λύκους.

 

-Τρέξουν μαζί με τον Αρκτούρο στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Τρέξε να… σώσεις την αρκούδα! Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ο Αρκτούρος θα συμμετάσχει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ, με τρεις ομάδες: 

 

1) Την ομάδα της αρκούδας στα 5 χλμ. 

2) Την ομάδα του ελληνικού ποιμενικού στα 10 χλμ 

3) Την ομάδα του λύκου στο Μαραθώνιο Δρόμο των 42 χλμ. Κάθε δρομέας που θα τρέξει σε μία από τις τρεις ομάδες ενισχύει τις δράσεις της οργάνωσης, καθώς 10€ από το κόστος συμμετοχής κάθε δρομέα στον αγώνα θα διατεθούν ως δωρεά στον Αρκτούρο. Το κόστος για κάθε δρομέα εξαρτάται από το είδος της διαδρομής και το πακέτο συμμετοχής που θα διαλέξει.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τον Αρκτούρο, μπορούν να επισκεφθούν το www.arcturos.gr/marathon 

 

*Ο Αρκτούρος είναι μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Οι δράσεις του χρηματοδοτούνται από τις συνδρομές των υποστηρικτών του, την εθελοντική προσφορά πολιτών και εταιρικές χορηγίες στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης.

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα