Αρχική iHunt.gr Η πανώλη χτύπησε τα αγριογούρουνα στο Βέλγιο

Η πανώλη χτύπησε τα αγριογούρουνα στο Βέλγιο

από iHunt Team
african-swine-fever-in-belgium-alerts-neighboring-states

Οι κυνηγοί της Ευρώπης ανησυχούν βαθύτατα μετά τις χθεσινές αναφορές για τα κρούσματα της αφρικανικς πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους στο Βέλγιο. Τα μολυσμένα ζώα βρέθηκαν στον δήμο της Βαλονίας του Étalle στην επαρχία του Λουξεμβούργου. Αυτή είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση αυτής της προβληματικής νόσου στη Δυτική Ευρώπη, η οποία είναι παρούσα σε 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Απαιτείται επείγουσα δράση από τις περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.
 
Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς εξαπλώθηκε η ασθένεια στο Βέλγιο ή ποια θα είναι η άμεση απάντηση των αρχών. Ωστόσο, η παρακολούθηση και η βιοασφάλεια πρέπει τώρα να ενταθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους και οι κυνηγοί πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναφορά τυχόν μη φυσιολογικών δραστηριοτήτων στις αρμόδιες αρχές. Καλούνται επίσης να παραμείνουν σε εγρήγορση στις δικές τους περιοχές και να ασκήσουν αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου. Όλοι όσοι ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές, όπως για παράδειγμα οι μεταφορείς και οι εποχιακοί εργάτες, πρέπει να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν τη διάδοση της νόσου.
 
Ο πίνακας εξάπλωσης της νόσου
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την Κυνήγι και τη Διατήρηση (FACE) και το Διεθνές Συμβούλιο για τη διατήρηση των θηραμάτων και της άγριας πανίδας και χλωρίδας καθώς και οι ενώσεις κυνηγών στο Βέλγιο και τις γειτονικές χώρες συνεργάζονται τώρα με διάφορους εταίρους για να εξασφαλίσουν ότι οι κυνηγοί διαδραματίζουν βασικό ρόλο καταπολεμώντας την εξάπλωση αυτής της νόσου.
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα