Αρχική iHunt.gr Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του απόλυτου μπεκατσοντούφεκου της Beretta….VIDEO

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του απόλυτου μπεκατσοντούφεκου της Beretta….VIDEO

από iHunt Team

demobannerΗ ιστορική φίρμα από τη Brescia ήρθε να ταράξει τα νερά στον τομέα των αλληλεπίθετων κυνηγετικών δίκανων.

Αυτή τη φορά δε το κάνει με κάποια πρωτοποριακή σχεδίαση, αλλά βλέποντας “με άλλο μάτι” τα υλικά κατασκευής.

Ατσάλι ή αλουμίνιο;

Παραδοσιακά, τα αλληλεπίθετα (σούπερ ποζέ) διαμετρήματος 12 έχουν ένα ελάχιστο όριο βάρους που μπορούν να αγγίξουν, εφόσον χρησιμοποιούν ως υλικό κατασκευής το ατσάλι. Το όριο αυτό βρίσκεται στα 3-3,1 κιλά.

Για να κατεβούν χαμηλότερα, οι κατασκευαστές φτιάχνουν τις βάσεις των όπλων (μπάσκουλες) από ντουραλουμίνιο.

Το κράμα 7076 Τ6 που είναι το καταλληλότερο, διαθέτει περίπου το 85% της αντοχής του ατσαλιού και το 55% του αντίστοιχου βάρους.

Για άλλους όμως λόγους που έχουν να κάνουν με την μακροζωία του υλικού απέναντι στη διάβρωση και την κρούση, το αλουμίνιο δε θεωρήθηκε ποτέ ιδανική λύση στα δίκανα.

Στόχος: το ελάχιστο βάρος

Το πρότζεκτ Ultraleggero(αυτολεξεί: υπερελαφρό) υπόσχεται ένα κυνηγετικό δίκανο με ατσάλινη βάση και κάνες που ζυγίζει μόλις 2,8 κιλά.

Σύμφωνα με την Beretta, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των ελαφρών σούπερ ποζέ, σπρώχνοντας τα όρια της σχεδίασης τους πέρα από ότι φάνταζε δυνατό ως τώρα.

Συνδυάζει την αντοχή της ατσάλινης βάσης με το εξαιρετικά χαμηλό συνολικό βάρος που μέχρι σήμερα επιτυγχάνονταν μόνο με τη χρήση αλουμινίου.

Χάρη σε σύγχρονες λύσεις, η Beretta ελάφρυνε τη βάση του δικάνου, διατηρώντας μόνο τα κρίσιμα μέρη για την αντοχή της δομής. Το αποτέλεσμα μας ενημερώνουν, είναι ένα στιβαρό και συνάμα ανάλαφρο και σβέλτο τουφέκι.
Μάλιστα η εταιρεία σε ένα προωθητικό βίντεο που δημοσίευσε στον ιστότοπο της δίνει επιγραμματικά τα σημεία από όπου αφαιρέθηκε μάζα και το ακριβές βάρος -προφανώς σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα της.

Δείτε την παρουσίαση από τον διευθυντή πωλήσεων της Berettas Hellas κ. Θεόδωρο Ιωάννου…Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα