Αρχική iHunt.gr Η google στη μαχη της λαθροθηριας

Η google στη μαχη της λαθροθηριας

από iHunt Team
google_plane

demobanner

 Μία ενδιαφέρουσα κίνηση έκανε η Google για να συμβάλει στην προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση. Ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με το σήμα της εταιρίας θα «περιπολούν» στις περιοχές της Αφρικής και της Ασίας όπου ζουν προστατευόμενα είδη και θα φωτογραφίζουν τους λαθροθήρες.

Μέσω ενός υπολογιστή-ταμπλέτα, τα μικρά αυτόνομα αεροσκάφη θα παρακολουθούν ρινόκερους τίγρεις και ελέφαντες υπό εξαφάνιση και θα εντοπίζουν έγκαιρα τους επίδοξους λαθροκυνηγούς.

Σύμφωνα με το WWF η επιχείρηση θα κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα προσφέρει εξ ολοκλήρου η Google προκειμένου να αναπτυχθεί το ειδικό λογισμικό χαρτογράφησης. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της αμερικανικής εταιρείας Global Impact Award.

Όπως αναφέρει το WWF, η λαθροθηρία και το εμπόριο άγριων ζώων εξολοθρεύει τους πληθυσμούς ορισμένων ειδών όπως ο ρινόκερος και αναστέλλει τις προσπάθειες προστασίας τους.Μάλιστα το το 2011 σημειώθηκε ρεκόρ λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότιο Αφρική, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για κέρατο ρινόκερου στην Ασία.

Πηγή:  iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα