Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Καστοριά

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Καστοριά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 06/09/20 στην περιοχή Μαλιμάδι Καστοριάς κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου.

SVESTONOF

Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε στον συνάδερφο Γιώργο Μιχαήλ να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Αραφάτ 2.5 χρονών, γκέκας με σεγκούτσι τον οποίo έβγαλε ο Γιώργος για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής στην περιοχή Μαλιμάδι μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα γουρούνι ενώ ο Γιώργος παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης, όταν κάποια στιγμή βλέποντας στο Gps τα σκυλιά να απομακρύνονται, αποφάσισε να τα κόψει και να τα μαζέψει.

Πήρε το αυτοκίνητο και από χωματόδρομους κατάφερε να μαζέψει τα 2 και ενώ κατευθυνόταν προς την πορεία του Αραφάτ ξαφνικά είδε στο Gps τον σκύλο ως ακίνητο. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και άρχισε να πατάει μανιασμένα την κόρνα, ενώ παράλληλα επιτάχυνε προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Σε 4΄ έφτασε στο σημείο μόνο και μόνο για να αντικρίσει το κυριολεκτικά κατασπαραγμένο σώμα του σκύλου του.

Ο Γιώργος σχολιάζει χαρακτηριστικά : ” Υπήρχε μόνο το κεφάλι. Δεν υπήρχε ούτε ένα κόκαλο, ένα έντερο είχε μείνει που είχε πιαστεί πάνω από 2 μέτρα σε ένα δέντρο, λογικά όταν τον τίναζαν και τραβούσαν μεταξύ τους το σώμα του. ”

Ο Γιώργος συνεχίζει : ” Ο Αραφάτ δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Σε βάθος 6 χρόνων μου έχουν φάει 17 σκυλιά !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Στο Βαψόρι, στον Τσακάλη, Λίσετς, Βάρος, Τσαρνάγορα και σε πάρα πολλές άλλες περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο.

Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ